In vizor

Tișe vrea să scape de șefa de la Garda de Mediu, pentru că aceasta nu a închis ochii la ”tertipurile” folosite pentru a deschide CMID-ul

Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judetean Cluj a fost singura instituție care și-a exprimat public dezacordul cu privire la ilegalitatea deschiderii primei celule din cadrul CMID, fără autorizația de mediu. Ceea ce Ziar de Cluj și activiștii de mediu au susținut de fiecare dată a fost cofirmat de către o instituție a statului, mult mai greu de ignorat.

În urma unui articol apărut în Ziar de Cluj ieri, Alin Tișe îi cere demisia comisarului șef de la Garda de Mediu, Simona Marincaș, acuzând-o de incompetență și de faptul că face politică.

 

”Declarațiile sunt iresponsabile și dovedește o crasă incompetență. Primăria are două sau trei săptămâni să convace ședința de Cosiliu și să o preia. În acest moment rampa nu mai poluează. Sunt proceduri administrative. Constat că există funcționari publici care fac politică sau fac activitatea unor partide politice, încercând să politizeze funcțiile pe care le ocupă. Nu este problema Gărzii de Mediu în cât timp Primăria dă hotărârea de onsiliu Local pentru a prelua rampa. Garda de Mediu nu poate să impună termene Primăriei. Am și cerut ministrului mediului pe această doamnă care face politică și care înțeleg că accidental și prin derogare ocupă această funcție în cadrul Gărzii de Mediu. Există foarte mujltă campanie electorală pe această temă”, a declarat Tișe.

Nemulțumirea lui Tișe a pornit de la faptul că Simona Marincaș și-a declarat public nemulțumirea, într-o declarație pentru Ziar de Cluj pentru tergiversările privind închiderea vechii rampe de gunoi de la Pata Rât, România riscând declanșarea procedurii de infringement. Consiliului Județean i-a luat 7 ani să închidă această rampă, asta în ciuda avertizărilor venite de la Comisia Europeană.

Citește și:

Risc de infringement din cauza vechii gropi de gunoi de la Pata Rât, care acum e a nimănui

”Am văzut o declarație a unui funcționar public care a demonstrat o incompetență crasă și pentru asta cred că ar trebui destituit. Practic nu cunoaște procedurile administrative. Ar trebui să știe că Primăria nu poate să primească încă rampa până nu este ședință de Consiliu pentru a putea fi pusă pe ordinea de zi. Legea spune că după încnhiderea unei rampe Consiliul Județean o transferă în domeniul public al județului după care îl predă Primăriei de unde l-a luat. În mod evident Primăria Cluj nu avea cum să dea hotărârea pentru că noi de abia la ultima ședință am dat hotărârea, asta a fost miercuri sau joi, luni nu s-a lucrat, abia într-o săptămână ajunge la Primăria și va decide prin vot”, potrivit lui Tișe.

Alin Tișe nu este la prima tentativă de a elimina drectorului unei instituții care nu este de acord cu deciziile lui și care nu dă dovadă de supunere. Putem să amintim războaiele în instanță (de obicei pierdute de Tișe) duse împotriva directorilor din cadrul Aeroportului Internațional, dar și împotriva directorului DGASPC, Dan Tămaș. Tișe vrea ca directorii să închidă ochii, să dea dovadă de supușenie, în caz contrar îi hărțuiește, în speranța că vor pleca de bună voie. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *