In vizor

Tișe vrea să scape de șefa de la Garda de Mediu, pentru că aceasta nu a închis ochii la ”tertipurile” folosite pentru a deschide CMID-ul

Scris de 1,145

Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judetean Cluj a fost singura instituție care și-a exprimat public dezacordul cu privire la ilegalitatea deschiderii primei celule din cadrul CMID, fără autorizația de mediu. Ceea ce Ziar de Cluj și activiștii de mediu au susținut de fiecare dată a fost cofirmat de către o instituție a statului, mult mai greu de ignorat.

În urma unui articol apărut în Ziar de Cluj ieri, Alin Tișe îi cere demisia comisarului șef de la Garda de Mediu, Simona Marincaș, acuzând-o de incompetență și de faptul că face politică.

 

”Declarațiile sunt iresponsabile și dovedește o crasă incompetență. Primăria are două sau trei săptămâni să convace ședința de Cosiliu și să o preia. În acest moment rampa nu mai poluează. Sunt proceduri administrative. Constat că există funcționari publici care fac politică sau fac activitatea unor partide politice, încercând să politizeze funcțiile pe care le ocupă. Nu este problema Gărzii de Mediu în cât timp Primăria dă hotărârea de onsiliu Local pentru a prelua rampa. Garda de Mediu nu poate să impună termene Primăriei. Am și cerut ministrului mediului pe această doamnă care face politică și care înțeleg că accidental și prin derogare ocupă această funcție în cadrul Gărzii de Mediu. Există foarte mujltă campanie electorală pe această temă”, a declarat Tișe.

Nemulțumirea lui Tișe a pornit de la faptul că Simona Marincaș și-a declarat public nemulțumirea, într-o declarație pentru Ziar de Cluj pentru tergiversările privind închiderea vechii rampe de gunoi de la Pata Rât, România riscând declanșarea procedurii de infringement. Consiliului Județean i-a luat 7 ani să închidă această rampă, asta în ciuda avertizărilor venite de la Comisia Europeană.

Citește și:

Risc de infringement din cauza vechii gropi de gunoi de la Pata Rât, care acum e a nimănui

”Am văzut o declarație a unui funcționar public care a demonstrat o incompetență crasă și pentru asta cred că ar trebui destituit. Practic nu cunoaște procedurile administrative. Ar trebui să știe că Primăria nu poate să primească încă rampa până nu este ședință de Consiliu pentru a putea fi pusă pe ordinea de zi. Legea spune că după încnhiderea unei rampe Consiliul Județean o transferă în domeniul public al județului după care îl predă Primăriei de unde l-a luat. În mod evident Primăria Cluj nu avea cum să dea hotărârea pentru că noi de abia la ultima ședință am dat hotărârea, asta a fost miercuri sau joi, luni nu s-a lucrat, abia într-o săptămână ajunge la Primăria și va decide prin vot”, potrivit lui Tișe.

Alin Tișe nu este la prima tentativă de a elimina drectorului unei instituții care nu este de acord cu deciziile lui și care nu dă dovadă de supunere. Putem să amintim războaiele în instanță (de obicei pierdute de Tișe) duse împotriva directorilor din cadrul Aeroportului Internațional, dar și împotriva directorului DGASPC, Dan Tămaș. Tișe vrea ca directorii să închidă ochii, să dea dovadă de supușenie, în caz contrar îi hărțuiește, în speranța că vor pleca de bună voie. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 7 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 10 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 11 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 23 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE