Anchete

Tișe sare cu bocancii pe firma Transavia, pe care o acuză de ilegalități: „Să nu mai arunce noaptea cu găinaț”.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu e dispus să plătească factura electorală a mirosului de hoit ce nenorocește și otrăvește de circa o lună plămânii clujenilor.

Într-un gest fără precedent, Alin Tișe înfierează azi compania milionarului Ioan Popa, cerând instituțiilor abilitate: Garda de Mediu, Protecția Mediului, „să intre pe teren cât mai curând și să constate ILEGALITATEA depozitării pe teren a acestui material. Și, de asemenea, lipsa avizelor necesare pentru a fi depozitat, și, pe cale de consecință, oprirea de îndată a distribuirii de găinaț”.
Practic, Alin Tișe, din postura foarte importantă pe care o are, de șef al județului, îl acuză pe patronul Transavia, milionarul Ioan Popa, nu numai că depozitează ilegal găinaț, dar și că este sursa mirosului absolut incredibil, cerând autorităților sancțiuni exemplare.


Mai mult, Tișe consideră că Ioan Popa de la Transavia induce cu bună știință în eroare opinia publică și cere autorităților să constate cum angajații Transavia aruncă „găinaț” în mijlocul nopții. În opinia lui Tișe, dacă Transavia nu va fi oprită din aceste operațiuni de otrăvire a mediului, „efectele vor continua”.

 

Pozitiile oficiale de pana acum ale patronului Transavia, Ioan Popa, au fost extrem de obraznice. Popa a avut tupeu sa ceara autoritatilor clujene sa ia masuri de identificare a vinovatului, culmea in judetul pe care chiar el il polueaza. In zona Aiton-Rediu, Popa a concesionat pe bani de nimic peste 100 de hectare de teren pe care le infesteaza de ani de zile cu gainatul de la ferme. Anul trecut, Popa a facut 40 de milioane de euro PROFIT.