In vizor

Tise s-a oparit: e suparat pe jurnalisti, pe Panescu, pe Iosif Pop, pe Vasile Puscas! Daca Tise nu primeste aviz pentru construirea blocului-turn de 12 etaje, suntem pierduti!

Iritat ca i-a fost respins proiectul de construire a unui imobil de 12 etaje pe strada Ploiesti din centrul Clujului, senatorul PDL Alin Tise ameninta ca va ataca in instanta autorizatiile de constructie obtinute de ceilalti dezvoltatori din zona si va cere demolarea cladirilor. Este vorba de o cladire de birouri de 12 etaje, construita de Iosif Pop prin Imoinvest, si de un ansamblu rezidential de zece etaje, ridicat de Vasile Puscas, ginerele fostului ministru de Interne Ioan Rus.

Tise este foc si para pe membrii Comisiei de Urbanism din cadrul primariei, care au respins, ieri, eliberarea unui PUD pentru constructia unui imobil de 12 etaje, in Piata Mihai Viteazul. El intentioneaza sa construiasca, prin societatea fratelui si a sotiei sale, o cladire cu 38 de apartamente si peste 4.000 metri patrati de spatii de birouri.

Arhitectul Eugen Panescu, membru al Comsiei de Urbanism, a desfiintat atat proiectul lui Tise, cat si cel invecinat, respectiv cladirea de birouri construita de Imoinvest.

“Prezentati cu normalitate cladiri de o asemenea factura si care, din pacate, acum trebuie sa acopere cladirile care sunt deja in constructie. In centrul istoric s-a ridicat un calcan cu geamuri de toalete. E o zona care, cu siguranta, este in schimbare, cu siguranta se poate moderniza , insa nu in felul acesta. Acea cladire de pe coltul strazii Ploiesti cu Constanta nu este nimic decat un abuz urbanistic greu de crezut si care va produce multe neplaceri cand va ajunge pana la etajele care au fost aprobate. Cladirea aceasta  e la fel. Singurul avantaj este ca acopera, poate, geamurile de toaleta. Este inacceptabil, dupa parerea mea, si se bazeaza pe un plan care este o rusine”, a transat Panescu, membru al Comisiei de Urbanism.

Suparat ca proiectul sau a fost respins, senatorul PDL ameninta acum va ca cere anularea auorizatiilor de constructie obtinute de ceilalti investitori din zona. El face referire inclusiv la „jurnalisti santajisti” si la „vecini mincinosi”.

“Nu voi plati niciodata bani din bugetul familiei pentru ca asa-zisi jurnalisti santajisti sa nu scrie ceva. Nici nu voi plati bani unor asa-zisi vecini, care locuiesc pe alta strada decat str. Ploiesti, doar pentru a nu face reclamatii. Blocul care se construieste azi pe str. Ploiesti nr 13, langa terenul meu, cu regim de inaltime P+12E, e autorizat corect ? Casa mea are doar P+M , iar la 5 metri se construieste un bloc P+12E . Ce spune Imoinvest ? Dar blocul care se construieste pe str. Constanta colt cu str. Ploiesti, la 20 metri de terenul meu, de P+10E, e autorizat corect? Ce spune Florisal? Pentru Imoinvest si Florisal am o veste trista: voi deschide, dupa verificare, procese impotriva autorizatiilor celor doua societati si voi cere sistarea tuturor lucrarilor. Site-urile si asa-zisii jurnalisti platiti de unii si de altii care au inteles ca familia mea nu poate dezvolta un proiect identic cu al altora, vor trebui acum sa fie corecti si deontologi … si fata de finantatorii lor!
Asta e vestea! Sper ca e buna pentru unele site-uri foarte revoltate de blocurile acestea foarte inalte care sunt in constructie deja, chiar daca pentru investitori vestea e mai putin buna”, a transmis, in aceasta dimineata, senatorul Alin Tise.

Tise mai spune ca va cere demolarea constructiilor invecinate, daca el nu va obtine avizele necesare.

“Consider ca asemeni dezvoltatorilor imobiliari din vecinatatea terenului in discutie, respectiv str. Ploiesti nr. 13 – Imoinvest SA (P+12E)si str. Constanta nr- 12 colt cu str. Ploiesti – Drusal SA, Parking Leul, str. Somesului – SC Beyfin SA,  orice cetatean, inclusiv subsemnatul si familia, avem aceleasi drepturi. In cazul in care se considera ca aceste proiecte imobiliare invecinate au fost aprobate prin <> cum in mod eronat s-a exprimat un membru al Comisiei de Urbanism, consider ca aceste constructii ar trebui demolate in regim de urgenta”.

Unul dintre beneficiarii care construieste in zona o cladire de birouri este Iosif Pop, administratorul Imoinvest. El spune ca a obtinut, in urma cu doi ani, autorizatia de constructie dupa mai multi ani de tergiversari, iar proiectul sau este perfect legal.

 “Autorizatiile sunt obtinute la timpul lor pe cai cat se poate de legale si catolice. Proiectul nostru a fost boicotat vreo sapte ani si l-au puricat pana la Dumnezeu, asa ca nu am motive de comentarii. Fiecare e liber sa faca ceea ce crede. Probabil ca discutia s-a relansat odata cu acest nou proiect imobiliar, altfel nu exista”, a spus Pop, pentru Ziar de Cluj.

Intrebat ce parere are despre declaratiile arhitectului Eugen Panescu, care sustine ca au fost indusi in eroare consilierii locali, atunci cand s-au obtinut avizele de construire a cladirii de birouri, el a declarat:

“Nu cred ca a fost indus in eroare nimeni, cred ca dupa atatia ani de tergiversari, lucrurile au fost clare. Domnul Panescu este mereu indus in eroare din cauza ca mereu a avut o conditie de obstructie la adresa acestui proiect”.

Iosif Pop mai spune ca este pregatit de un eventual proces cu senatorul Alin Tise.

“Atunci cand se naste o disputa, se naste si un arbitraj. Ce ne permite legea sa facem, vom face. Suntem oameni rezonabili, ne-am supus si umilintelor si am avut si rabdare”, a conchis administratorul Imoinvest.

Un alt dezvoltator din zona este societatea lui Vasile Puscas, Drusal SA, care construieste pe strada Constanta nr. 12 un ansamblu rezidential, cu 86 de apartamente si spatii de birouri de sapte etaje.

“Noi respectam autorizatia intru totul si facem lucrari de calitate pentru beneficiari. Nu sunt nici, pro, nici contra pozitiei domnului Tise. Pozitia noastra este doar fata de clientii nostri”, a declarat Vasile Puscas, administratorul societatii Drusal SA.

Imobilul pentru care familia Tise se lupta sa primeasca avizele ar urma sa se construiasca in locul vilei pe care familia senatorului o are in proprietate. Deocamdata, terenul vilei este al primariei, iar politicianul a depus o cerere de achizitionare a acestuia, negociind cu Primaria Cluj-Napoca un pret de 300 de euro pe metru patrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version