Uncategorized

Tise propune gratuitate la medicamentele mai ieftine de 10 lei

Senatorul clujean Alin Tise a depus la Senat trei proiecte de lege menite sa vina atat in ajutorul oamenilor simpli, cat si al mediului de afaceri. Este vorba de o lege unitara pentru infrastructuri de afaceri, o alta care vizeaza reabilitarea termica a blocurilor, iar cea de-a treia e pentru gratuitatea medicamentelor care costa sub 10 lei.

Tise propune sa existe o lege unitara atat pentru parcurile industriale, cat si pentru parcurile stiintifice sau incubatoarele de afaceri si vine cu facilitati precum scutirea de la plata impozitului pe profit pe o perioada de doi ani, scutirea angajatorilor de la plata asigurarilor de sanatate pentru aceeasi perioada, dar si simplificarea procedurii de vanzare a terenului.

Cel de-al doilea proiect vizeaza asigurarea accesibilitatii in mod egal la programul de reabilitare termica a blocurilor, astfel incat sa beneficieze de facilitatile oferite de program si asociatiile mai “harnice”, care au realizat deja lucrarile de reabilitare pe banii lor.

Un alt proiect al senatorului de Cluj propune eliberarea gratuita a medicamentelor care costa sub zece lei pentru persoanele care au venituri sub salariul minim pe economie, care in momentul de fata este 750 de lei. Un studiu realizat de Asociatia Producatorilor de Medicamente arata ca 70% din medicamentele cumparate de romani costa sub 10 lei, dar asta reprezinta doar 8% din banii decontati de CAS, asadar eliberarea gratuita a acestora nu ar avea un impact major asupra bugetului Sanatatii. In schimb 10 milioane de persoane ar beneficia lunar de aceasta facilitate.

“Voi insista in activitatea mea pe astfel de proiecte, care pe de o parte vin din audientele pe care le am cu oamenii sau de unde stiu eu ca sunt probleme. Voi vedea daca Puterea le va sustine, va dati seama ca trebuie sa aiba si girul majoritatii, dar eu imi fac obligatia de parlamentar si fac ceea ce trebuie sa faca un parlamentar: sa faca legi pentru cetateni si in egala masura sa criticam si sa venim cu solutii alternative la ceea ce face actuala guvernare”, a spus senatorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *