Din oras

Tișe își dă filme cu CMID-ul. Vezi bucuria tristă a clujenilor și mesajele de-ncurajare

în imagine: alin păunel tișe/președintele consiliului județean cluj, indicând spre trecutul său politic

Tu Știi? Știi că Centrul de Management al Deșeurilor este inexistent, deși ar fi trebuit să devină funcțional din 2013? Imediat se fac zece anișori toxic de frumoși.

În locul prelucrării deșeurilor, Alin Tișe face filmulețe de campanie electorală prin care-și face singur reclamă: Centrul va deveni operațional în câțiva ani, îi bun așa rău cum îi.

Dincolo de reclamă și indolența față de sănătatea clujenilor, nu se mai regăsește nimic.

Dar și clujenii i-au adresat câteva mesaje „de încurajare”, semn că actualul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, finul primarului Emil Boc, nu mai prinde un nou mandat. Fotoliul i-a devenit prea mare, pentru realizările inexistente.

Despre Centrul de Management al Deșeurilor găsiți informații îndestulătoare pe Ziar de Cluj.

În două cuvințele: cam vreo 100 de milioane de euro cheltuiți din 2011 până în 2019, contracte semnate și lucrări neterminate, astfel încât nici până acum – septembrie 2019 – județul Cluj, care produce O GRĂMADĂ de gunoi zilnic, nu este capabil să-și prelucreze aceste deșeuri. Muntele de gunoi de la Pata Rât crește ca pita lu’…

Proiectul a fost refazat, numele i s-a schimbat din Centru de Management Integrat al Deșeurilor în Sistem Integrat de Prelucrare a Deșeurilor. Nu este gata nici până azi. Gunoaiele zac sub soare. Un alt termen a fost înaintat de Alin Tișe pentru această a 8-a Minune a Lumii: anul 2023 e.n. 

Iar din această toamnă, cică, o singură celulă de prelucrare a gunoaielor va deveni operațională.

Una singură.

Da’ încă nu-i sigur.

Din 2011 până în 2023. 

În fotoliul de „guvernator” județean Alin Tișe stă deja de ani buni, al doilea mandat, după ce a fost și senator, și președinte de județ, atunci când punea bazele acestui proiect, pe care nu reușește nici cum să-l termine. 

Amin.

După ce în primăvara acestui an Tișe aducea o televiziune privată să-i facă reclamă la CMID-ul inexistent, dar care va prelucra și va drege în viitor, acum a apucat să mai toarne de-un film. 

Saiăns ficșăn în stare pură, nu alta. Cu un titlu de poveste pentru copii:

„#TuȘtii? Despre noul Centru pentru Managementul Deșeurilor – Cluj”

în imagine: Alin Tișe face reclamă CMID-ului inexistent

Doar că de această dată, clujenii l-au creditat mai puțin, punând sub semnul întrebării acest proiect rupt din legendele românești, în care lucrările continuă, dar nu se mai încheie. 

Să urmărim, împreună, reacția cetățenilor, a alegătorilor:

 

„Stiu sigur ca e doar reclama electorala, incat problema sortarii deseurilor nu s-a rezolvat si nici nu se va rezolva prea curand #am fost acolo #asa ca deocamdata aceasta groapa va fi folosita exact ca cea de la radp!”.

„Am văzut pe drumul spre Baisoara, grozav o rezolvat consiliul județean problema. Ar trebui sa plătiți reparațiile la autoturisme! Rușine!”.

O scurtă precizare:

trebuie să spunem că acest CMID nu reprezintă decât o altă imagine a drumurilor județene, care numai județene nu sunt. 

Altfel spus, Tișe este sancționat de conducătorii auto pentru modul dezastruos în care a cârpit drumurile vreme de ani de zile, transformându-le în drumuri impracticabile, de toată rușinea. 

Vorba aia: cum sunt drumurile, așa-i și Centrul de prelucrare a deșeurilor.

NU EXISTĂ.

„Alin Tișe îți rupi mașina pe tronsonul Gilau Marisel”.

„Domnule președinte al CJ Cluj cum se poate asa ceva… Floresti-ul asfaltat integral (artera principala) pe ambele sensuri de mers intr-un timp record zic eu si drumurile care duc in principalele stațiuni montane si nu numai sunt un dezastru dupa Kiat… De ce responsabilii cu execuția din cadrul CJ nu sunt dati un exemplu? Pentru ca pe langa faptul ca ne distrugem masinile mai sunt si banii clujenilor la mijloc, bani irositi. Ce sancțiuni s-au dat sau ce masuri s-au luat ?”

„Ce campanie electorală proasta, cu așa reclama nu te poți lăuda, știm cu toții când trebuia să fie gata (acum 6-7ani) și știm că vor mai trece încă pe atâția. Fiecare se lauda cu ce (nu) poate”.

„Oare va aduceti aminte de sezizarea facuta de locuitori din zona Lona /Vlaha /Savadisla
Referitor la calitatea lucrarilor efectuate de catre constructor in acea zona ( infrastructura rutiera )
Ati emis un raspuns 
Ca lucrarile sunt in grafic ca de fapt majoritatea lucrari este efectuata ca sunt doar mici retusuri si podurile de rezolvat 
Si ca in general nu ar trebui sa ne ingrjireze acest aspect
Cu deosebit respect am dori un nou raspuns 
Problema grava ca drumul este atat de deteriorat si atat de periculos ca ne sunt afectate afacerile si integritatea personala 
Multumesc”.

„Alin Tișe drumul Vultureni -Recea Cristur ? Pe acolo nu faceti vizite ? Va rupeti masina in 7 dar ce va pasa e 4×4 de la consiliu….”

„Totul se varsa in Somes. Povesti cu pesti”.

„Dupa citi bani s-au pompat, trebuia placat cu aur”.

„Dar cu insolventa Drumuri si Poduri Judete SA nu va laudati, domnule Tise?”.

„Pe Veres l-ati lasat sa se imbogateasca iar noi platim 20 de ani”.

„De 30 de ani nimic acum te trzesti PAUNELE?”.

„Mai primiți vreo 10 amenzi de la garda de mediu pana va fi gata groapa aceea. Vai de furtul nostru… vai de drumurile noastre pe care nu le asfaltați…”

„Alin Tișe dacă este gata pana in vara o sa dau o răcoritoare. Bere, limonada etc. Dumneavoastra ce o sa faceti dacă nu o sa fie gata pana in vara?”

„Alin Tișe dacă era un an… Doi… Înțelegeam…Dar de atâta amar de vreme? Schimbați puțin rolurile și o sa vedeți ce banale sunt toate scuzele. E MOMENTUL SĂ FACEȚI ȘI CEVA CU ADEVĂRAT”.

„Trebuia sa fie terminata în anu 2013”.

„Cel mai mare focar de infecție din tot județul Cluj asta de ce nu se spune…. De miros nu mai are rost sa vorbim”.

„Alin Tișe, d-le Tise, cert este ca aceasta unitate de gestionare a deseurilor trebuia sa functioneze de ani de zile.

Fie e vorba de incompetenta sau rea intentie atat in institutia pe care o reprezentati cat si din partea executantului ajungem in acceasi situatie in care rezolvarea problemei apare exact in preajma unor alegeri.

Cred ca 8 ani au fost suficienti sa avem un exemplu de cum nu se fac lucrurile. Ca fapt divers ..starea drumurilor in judetul Cluj e jalnica.

Timp de 8 ani oamenii si-au pus speranta in dumneavoastra.

Veti vedea la urmatoarele alegeri optiunea lor pentru viitor.

Va salut si va doresc tot binele din lume”.

Câteva link-uri utile pe acest subiect găsiți mai jos:

Și încă două milioane de euro, tot la RADP Cluj-Napoca. Tot pentru deșeuri

Când va fi pregătit județul Cluj să-și prelucreze deșeurile? TIȘE: Nu suntem în întârziere. Conform refazării acestui proiect, avem termen anul 2023

Banii europeni ne scapă de deşeuri? Poate ar trebui să ne scape procurorii, că la Cluj banii europeni pentru CMID au fost returnaţi. Ziar de Cluj DEMONTEAZĂ o CAMPANIE DE DEZINFORMARE marca ProTV

Cluj, orașul min(ci)unilor: deși nu există un centru de prelucrare a deșeurilor, clujenii vor plăti gunoiul pe kilogram

 

 

sursa foto: alintise/paginapersonaladefacebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version