In vizor

Tișe continuă războiul personal cu Tămaș. Și-a băgat mânuțele în salariul directorului Protecției Copilului

Alin Tișe și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC), Daniel Tămaș, au fost actorii unui conflict care s-a desfășurat în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean din luna februarie. Atunci au fost proferate înjurături, amenințări cu demiterea din funcție și jigniri. După ce în alte ședințe Alin Tișe s-a manifestat într-un mod coleric și agresiv la adresa șefilor de instituții aflate în subordinea CJ, nici în urma conflictului cu Tămaș, Păunel Tișe nu s-a dezmințit. 

 

Vendetă personală, marca Păunel Tișe 

 

Astfel, imediat după acel incident, Alin Tișe a convocat o comisie în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, care a propus sancţionarea disciplinară a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Daniel Tămaș, cu diminuarea drepturilor salariale cu 15 % pe o perioadă de 3 luni.

Conform acuzației formulate de președintele CJ, Daniel Tămaș ar fi “dat dovadă de lipsă de tact, amabilitate și un comportament respectuos, a ajuns pe un ton ridicat să aducă următoarele acuzații: angajarea ilegală a Danei Cătărig – director general adjunct economic – administrativ; trafic de influență la nivelul ANFP în vederea angajării ilegale a Danei Cătărig; concedierea ilegală a fostului director general al DGASPC, Brad Nicoleta; furt sistematic al DGASPC Cluj”.

În plus, în proiectul de hotărâre prin care directorul DGASPC Cluj a fost sancționat, se precizează:

“Acuzațiile grave aduse președintelui Consiliului Județean Cluj se referă la comiterea de către acesta a următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu în ceea ce privește angajarea ilegală a Danei Cătărig – director general adjunct economic – administrativ și concedierea ilegală a fostului director general al DGASPC, Brad Nicoleta, trafic de influență în ceea ce privește demersurile efectuate la nivelul ANFP în vederea angajării ilegale a Danei Cătărig; furt în ceea ce privește bunurile DGASPC Cluj. Acuzațiile grave aduse membrilor Consiliului Județean Cluj se referă la comiterea de către aceștia a infracțiunii de trafic de influență în ceea ce privește demersurile efectuate în vederea angajării ilegale a tuturor persoanelor din cadrul DGASPC.

Daniel Tămaș nu a avut o atitudine conciliantă şi nici nu a făcut niciun demers pentru a evita generarea conflictului, ci din contra a dat dovadă de lipsă de tact, amabilitate și un comportament respectuos, ajungând pe un ton ridicat să aducă acuzații aleșilor locali”.

CITEȘTE ȘI: “Ieși afară, nesimțitule!” – replică dintr-o „scenetă” din ședința de Consiliu Județean, care mai avea puțin și se lăsa cu sânge – VIDEO

De asemenea, după cum a recunoscut și directorul DGASPC Cluj, Alin Tișe a trimis în repetate rânduri așa-numitul ”corp de control” la DGASPC pentru diverse controale și presupuse nereguli. 

Adică, CJ Cluj a continuat atacul la adresa Direcției de Protecție a Copilului prin diverse acțiuni de hărțuire, mai mult sau mai puțin fundamentate. 

Daniel Tămaș a parcurs în ultimele luni 4 comisii de disciplină, pentru faptul că a mai participat la emisiunea ”În Vizor”, moderată de jurnalistul Victor Lungu. În urma acestei apariții televizate, Daniel Tămaș a fost supus presiunilor venite din partea Consiliului Județean Cluj, mai ales a președintelui CJ, Alin Tișe. Cauza verificărilor ulterioare la care a fost supus directorul DGASPC constă în faptul că a adus în spațiul public problemele cu care se confruntă instituția pe care o reprezintă, probleme care merită o rezolvare,

În plus, de 2 ani de zile investițiile din cadrul DGASPC Cluj sunt întrerupte. Mai mult: sub pretextul externalizării serviciilor, CJ Cluj pregătește dezmembrarea acestei direcții, adică, sub o formă sau alta, desființarea.

CITEȘTE ȘI:  Alin Tișe îl bagă pe directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, în Comisia de disciplină pentru că a fost prezent la emisiunea ÎN VIZOR a jurnalistului Victor Lungu

Curat neconstituțional coane Tișe, dar notați-l! Curtea Constituțională a tranșat o parte a conflictului dintre președintele CJ Cluj și directorul DGASPC Cluj

 

Sedința de Consiliu cu scântei

 

Daniel Tămaș a afirmat că Dana Cătărig (nevasta lui Horațiu Cătărig, fost consilier județean), directorul economic, a fost angajată ilegal deoarece nu are studii economice, ci studii juridice. În acel moment, Alin Tișe s-a întrebat cine preia direcția economică? Iar propunerea lui Tămaș a fost ca el să preia atribuțiile de director economic.

“Și dumneavoastră aveți studii de specialitate? Ați spus că doamna Cătărig ocupă ilegal această funcție pentru că nu are studii de specialitate, iar acum prin organigramă dvs vreți să luați serviciul financiar contabil, să îl duceți la dvs care, de asemenea, nu aveți studii de specialitate”, a spus Tișe.

“Puneți un director economic, cu studii economice”, a replicat Tămaș.

“Dumneavoastră ne propuneți astăzi să treacă acest serviciu de la o doamnă care era ilegal angajată…”, a continuat Tișe.

Tămaș: Pe doamna Brad ați dat-o afară în 2009, ați făcut trafic de influență. Și ați adus-o pe doamna Cătărig director juridic fără să aibă studii de specialitate. Am documentele de concurs că a ajuns director juridic fără să aibă studii. Cum puteți să mă păcăliți în halul ăsta? Să vă fie rușine că de doi ani nu ați venit în niciun centru. Să vă fie rușine că habar nu aveți ce se întâmplă în instituția asta.

Tișe: Dumneavoastră să vă fie rușine.

Tămaș: Habar nu aveți să conduceți instituția asta.

Tișe: Ești un nesimțit!

Tămaș: Dumneata ești un nesimțit! Aveți grijă la ton, vedeți că eu nu sunt Mătușan sau cei de la partid. De doi ani de zile vă bateți joc de instituția asta, du-te domnule și  vezi-ți de treabă…Nesimțire crasă, ați furat cât ați putut și ați traficat influență.

Tișe: Ieși domnule afară!

Consilier județean: Ieși afară, nesimțitule! Ieși afară, domnule!

Tămaș: Să vă fie rușine, domnilor! V-ați bătut joc de instituția asta de doi ani de zile, nici nu știți ce votați. Ați traficat cât ați putut instituția, dar nu mai puneți voi mâna pe instituție, să țineți minte!

Tișe: În condițiile acestea, foarte clar mă gândesc să propun un proiect de hotărâre și să propun sancționarea directorului și destituirea de îndată. În asemenea situații nu cred că putem să funcționăm.

Conflictul dintre cei doi este vechi. Daniel Tămaș a scos la iveală documente care arată o serie de ilegalități legate de finanțare și angajări făcute la DGASPC în timpul mandatului lui Alin Tișe. Acesta din urmă a propus demiterea lui Tămaș, pe motiv că este incompetent, în urma unei evaluări la care a primit punctaj minim.

Chiar dacă directorul general DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, a contestat acuzațiile care i s-au adus pe parcursul cercetării disciplinare, abuzul în serviciu este la el acasă, astfel încât, prin hotărârea de consiliu adoptată, în baza sesizării formulate de Alin Tișe, directorului Protecției Copilului Cluj i-au fost diminuate drepturile salariale cu 15% pentru o perioadă de 3 luni.

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: ziuadecluj

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *