In vizor

Tișe construiește ȘAPTE blocuri în Bună Ziua

Scris de 1,535

Marele dezvoltator imobiliar Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, construiește șapte blocuri în cartierul Bună Ziua. Ziar de Cluj a aflat încă de anul trecut de acest mare proiect imobiliar al lui Tișe, iar blocurile au început să apară anul acesta ca ciupercile după ploaie.

Blocurile sunt realizate de către firma deținută de Alin Tișe împreună cu fratele său 2TS Propreties alături de partenerii lor, COVIDAN IMPEX SRL. 

Firma 2TS Properties a fost înființată în 2018 și este deținută de către Tișe Alin și Tișe Bogdan Matei, cel din urmă fiind și administratorul firmei. COVIDAN IMPEX este deținută de către Norocel Ana Cristina și îl are ca și administrator pe Roșian Iulian Nicolae. Din informații deținute de ZIar de Cluj, în spatele acestei firme se află Daniel Todea un dezvoltator imobiliar din Dej.

În cartierul Bună Ziua, pe strada Brăduțului 25a, colț cu strada Augustin Presecan, sunt ridicate patru blocuri, cu trei etaje și un al patrulea retras, urmând ca în perioada viitoare să se mai construiască încă trei imbobile, potrivit foaiatransilvana.ro

Nu este pentru prima dată când Alin Tișe colaborează cu firma COVIDAN IMPEX SRL: În 2018, Ziar de Cluj scria despre un al proiect imobiliar dezvoltat în Bună Ziua, un bloc construit într-o zonă de case. 

”În cartierul Bună Ziua, pe strada Plaiuri se va construi un ansamblu rezidențial, dezvoltat de SC Covidan Impex SRL, SC Central Business Plaza SRL, Burzo Emil și Burzo Ioan, SC Citadinia Real Estate SRL. Proiectul se întinde pe o suprafață de 5 hectare. PUZ-ul aprobat recent în ședința de Consiliu Local spune că înălțimea maximă admisă poate ajunge până la 7 etaje”; scria Ziar de Cluj.

Central Business Plaza îi avea ca asociați pe Camelia Tișe (fosta soție a lui Alin Tișe) și Bogdan Tișe (fratele lui Alin Tișe). 

Citește și:

 Ioan Rus și Alin Tișe construiesc, fără probleme, un bloc pe 5 hectare, într-o zonă cu case. Consilierii locali au ignorat sesizările cetățenilor

Foaia Transilvană menționează că pentru unul dintre blocurile pe care Tișe le construiește acum în Bună ZIua a reușit să obțină autorizația de construire de la Primărie în doar trei zile. De altfel, primarul Emil Boc este nașul lui Alin Tișe și colegul acestuia de partid.

”Autorizație de construire 842/2019, emisă pentru ”imobil de locuințe colective cu spațiu comercial la parter, garaj subteran și amenajări interioare”, cererea nr. 340193 a fost depusă la Primăria Cluj Napoca, la data de 2 iulie 2019. Trei zile mai târziu, pe 5 iulie 2019, Primăria Cluj Napoca emitea autorizația de construire 842, valoarea proiectului fiind de 2.16 milioane lei”, potrivit foaiatransilvana.ro

Costurile totale ale acestei investiții se ridică la peste 9 milioane de lei.

Tișe a construit și blocul de 12 etaje de pe strada Ploiești prin firma Central Business Plaza.Afacerile imobiliare i-au adus o devărată avere președintelui Consiliului Județean Cluj.

În declarația din 2020, președintele Alin Tișe notează că a donat un imobil în valoare de 3 milioane de lei către o persoane fizică. În conturi are 1.146.305 lei și 665 de euro.

Citește și:

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a dobândit o AVERE din tranzacțiile cu terenuri și imobile

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE