In vizor

The Office Cluj-Napoca este deja inchiriat in proportie de 40%

Desi mai sunt doua luni pana la inaugurarea cladirii de birouri The Office Cluj-Napoca, gradul de inchiriere al imobilului este de 40%. Dezvoltatorii proiectului estimeaza ca in momentul deschiderii va fi ocupat in proportie de 70%. Noul obiectiv va schimba fata orasului, iar concurentii de pe piata de specialitate vor fi nevoiti sa se reinventeze, spun specialistii.

Cele mai multe companiile interesate isi desfasoara activitatea in IT&C, engineering, consultanta, dar si in zona de servicii bancare, medicale sau chiar restaurant, dupa cum au precizat pentru Ziar deCluj reprezentantii dezvoltatorului The Office Cluj (New Europe Property Investments (NEPI) si omul de afaceri timisorean Ovidiu Sandor). 

“Targetam cu precadere companii care au planuri clare de dezvoltare, care au nevoie de spatii generoase, cu dotari tehnice peste medie si cu un amplasamant central”, au precizat acestia. 

Prima etapa de dezvoltare include 19.000 metri patrati de birouri clasa A. Proiectul va fi dezvoltat in trei etape, suprafata inchiriabila totala fiind de 55.000 metri patrati. 

Despre preturile de la The Office Cluj, oficialii proiectului au spus doar ca “desi dotarile si amplasamentul sunt superioare, preturile de inchiriere sunt absolut aliniate cu nivelul pietei locale pentru cladiri de clasa A”. 

“Conform planurilor initiale, vom livra prima faza a proiectului in luna aprilie. Intreaga structura este ridicata. La fel, fatada este montata. Ca avantaje, putem enumera dotari tehnice la cel mai inalt nivel, conditii de munca elegante si confortabile, mix optim de servicii atat pentru companii cat si pentru angajatii acestora, amplasament central si certificarea de cladire verde care va presupune costuri reduse de operare. Credem ca se va redefini conceptul de spatiu de birou, concept care presupune mult mai mult decat locul efectiv de munca, fiind o zona multi-service care va angrena spiritul de afaceri din Cluj-Napoca, creand un adevarat centru de afaceri”, asigura oficialii dezvoltatorului. 

The Office va ridica standardul pe piata clujeana de specialitate, sunt convinsi acestia. 

“Multi dintre chiriasii care au nevoie de spatii mari vor deveni partenerii nostri, asigurand in acest fel posibilitati de extindere pentru alte companii din locatiile actuale”, au incheiat reprezentantii The Office. 

Preturile de inchiriere al spatiului in birouri de clasa A la Cluj este in acest moment de aproximativ 12,6 euro pe metro patrat, dupa cum a precizat Sanda Moldovan, presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliale (UNIM) din Cluj. 

“Depinde de suprafata inchiriata si la asta se adauga si cheltuielile aferente”, a precizat ea. 

In privinta impactului pe care The Office il va avea pe piata de specialitate, presedinta UNIM Cluj spune ca va fi unul foarte puternic. 

“Cred ca va aduce foarte multe schimbari. Firmele mari se vor concentra acolo si asta va insemna, probabil, o relocare, in sensul ca acestea se vor muta in aceste spatii se se vor reorganiza. Cladirile mai mici de birouri s-ar putea sa fie nevoite sa produca niste modificari la chirii, ca sa nu ramana cu spatiile goale. In acest moment chiriile in cladiri mai mici sunt cele mai cautate”, a precizat specialista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *