Din oras

The Barber Shop: Locul in care barbatii sunt tratati ca adevarati gentlemani si in care femeile nu au nicio putere

Intr-o lume in care saloanele de coafura sunt atribuite exclusiv femeilor, un clujean a facut un pas indraznet: a deschis usile primului barber-shop din oras, un loc destinat exclusiv barbatilor, dar in care femeile sunt intotdeauna bine primite – ca simple vizitatoare.

Hair stylistii care coafeaza doamne si din cand in cand mai tund cate un barbat crezand ca e tot una nu sunt frizeri adevarati. Nu, barbatii au nevoie de servicii proprii, in intimitatea unui salon ce le e dedicat, si, mai ales, in liniste. E crezul lui Dragos Negru, tanarul de 29 de ani care a deschis in Cluj-Napoca primul salon dedicat exclusiv sexului tare. Un loc in care briciul bate lama de ras, iar un barbierit sau aranjat de barba e ridicat la rang de arta.

The Barber Shop” e locul  in care vii sa te relaxezi; am clienti care adorm pe scaun. Se intampla exact ceea ce mi-am dorit – vine barbatul de la munca, poate sa bea o bere, un cognac, o cafea sau o apa si poate sa se relaxeze in timp ce se tunde sau isi aranjeaza barba”, spune Dragos Negru, barbatul din afacerea pentru barbati.

Si pentru ca in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie puternica, acesta o are asociata pe Ioana Rusu, cea care “e mai veche in bransa si care a fost pasionata de la inceput de tunsorile pentru barbati”.

“Pana la urma, serviciile noastre sunt cel mai mult apreciate de catre femei. Daca vezi un barbat aranjat, tuns bine, care miroase bine, il apreciezi mult mai mult”, rade el.

The Barber Shop isi doreste sa devina “locul acela” pentru barbati. Locul in care ajung si uita de griji, cel putin pentru o jumatate de ora sau o ora, un loc al lor, special dedicat.

Nu le interzicem femeilor sa intre, din contra – domnii pot sa vina aici cu prietenele sau sotiile, dar ele nu vor beneficia niciodata de un serviciu la noi. Asa pot vedea si ele ce inseamna sa astepte la salon dupa un barbat”, glumeste Dragos.

Dragos a locuit la Londra, loc in care a prins gustul frizeriei cu tratament complet. „Vezi cum scrie Barber Shop la intrare, intri si te simţi relaxat. Esti acolo ca sa aiba cineva grija de tine”, povesteste el. A mers la frizer de la bun inceput in Londra, fiind cel care ii intretinea tunsoarea. Apoi a prins gustul unei afaceri ce in Romania se afla abia la inceput.

Cand zici frizerie, te gandesti automat la niste batrani care te stropesc cu spirt si apa si te rad la ceafa cu briciul. “The Barber Shop” inseamna altceva, inseama o afacere care respecta absolut toate normele de igiena. Imi doresc ca persoanele care ne calca pragul sa fie pe deplin satisfacute si sa beneficieze de cele mai bune conditii de pe piata, mai ales ca folosim materiale cosmetice profesionale provenite din SUA si Anglia, ustensile manuale si prosoape calde”, povesteste el.

Salonul lor se prezinta ca o oaza de confort unde barbieritul, acest simbol al masculinitatii, este expus in forma lui cea mai eleganta, si unde gentlemanii pot savura un coniac bun sau o cafea de calitate fara sa plateasca pentru asta. Iar pentru ca in vremurile de demult frizerii jucau in societate rolul de psihologi, de duhovnici, de confidenti, de comedianti, ei si-au propus sa readuca in Cluj atmosfera din vechile frizerii.

Pe langa experienta unui barbershop autentic, oferim cafea, whiskey, vin, bere, suc, toate acestea fiind incluse in pretul tunsului, barbieritului sau a pachetului complet. Servicile pe care le vom oferi sunt complete, de la intretinerea barbii sau ras complet, pana la frizura si tuns. De asemenea, clientii vor putea apela la noi si pentru programari in cazul unor evenimente speciale”, mai spune tanarul frizer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *