Anchete

Teszari de la RDS-RCS a fost mereu un aliat constant al Laurei Codruta Kovesi. Va contribui la devenirea ei ca presedinte al Romaniei?

Acum 10 ani, exploda o bomba: Sorin Alexandrescu, director in trustul Intact, era arestat preventiv, fiind acuzat de santaj in scandalul dintre Antena Group si RCS-RDS, dupa ce ar fi incercat sa obtina difuzarea prin satelit a semnalului unor televiziuni din trust.

 

Seful Antena Group i-ar fi spus reprezentantului RCS-RDS ca, daca nu este de acord cu o anumita intelegere, va da publicitatii un contract semnat intre RCS-RDS si o firma ce-i apartine lui Dumitru Dragomir.

Laura Codruta Kovesi era abia numita la sefia DNA si ce credeti? Dintre sutele de dosare care zaceau in praf si nelucrare, a ales sa activeze un dosar care la acea vreme era proaspat, de abia cateva saptamani, si sa “intre” in el puternic.

Motivatia politica de fatada era aceea ca sefa DNA ar fi vrut sa se razbune pe Victor Ponta pentru faptul ca nu o dorise initial la carma institutiei, astfel ca l-a atins in zona unde se simtea mai puternic: in relatia sa cu trustul Intact, care la acea vreme ducea o politica editoriala anti-Basescu si anti-Kovesi.

Dar mai era o explicatie. Laura Codruta Kovesi avea o sensibilitate aparte si veche pentru Teszari Zoltan si RDS. Bine, asa, putem zice ca a avut mereu o sensibilitate pentru unguri 🙂

Primul soț al doamnei Kövesi, Eduard “Bebe” Kovesi, era tot ungur și culmea „coincidenței” lucra tot la „RCS & RDS”, ca director zonal de dezvoltare la Sibiu. Așa drag i-a fost doamnei procuror numele unguresc încât l-a păstrat și după divorț, nu a revenit la numele de familie Lascu, purtat ca domnișoară, de parcă i-ar fi fost rușine de taică-său.

Aflam acest lucru dintr-o declaratie de avere din 2006 pierduta azi, recuperata insa de Mugur Ciuvica si apoi disparuta in neant. Si regasita de mine.

 

La acea vreme, cand semna declaratia de avere, Laurica era sefa DIICOT Sibiu, dar prieteni de familie din anturajul ei mi-au relatat ca era implicata foarte tare si in afacerile fostului sot. Tineti-va bine:

“Pe bune, nu te mint, pe langa functia la RDS, Bebe Kovesi avea si o firma de cablu din asta mai mica, Led Communications, care dadea cablu pe teritoriul judetului Sibiu. Bine, mai avea inca una Omnicom. Ai scris bine, domnule Alexa, in articol, ca Teszari cumpara asemenea firme mici de pe tot teritoriul Romaniei, a cumparat si firma familiei Kovesi. Normal ca L:aura nu era cu numele acolo pe fata, in companie, dar se implica de multe ori in ce aveam de facut. Era fata de gasca la acea vreme, eu montam cablu, nu se sfia sa care o scara sau sa bea o bere cu noi, muncitorii”.

 

(O minunata fotografie foarte veche cu familia Ciolos si familia Kovesi)

Fostul sot al doamnei Laura Kovesi a fost dintotdeauna un tip special si polivalent: a facut afaceri cu materiale de constructii pentru autostrazi, a avut ferme de iepuri, ba chiar a avut business cu tehynologii de informatii pe palierul SRI. Incredibil de normal, nu?

Asta pentru ca legatura subterana dintre forta crescanda a LCK si fostul sot nu a disparut niciodata. Teszari e un element cheie, care va reveni mereu intr-un fel sau altul in istoria devenirii actualului procuror-sef european.

Si am continuat sa sap. Sa caut istoria firmei LED, si ce sa vezi? La ditamai Registrul Comertului, totul se opreste la… 2006. Doamne, ce coincidenta si asta! Noroc ca sunt incapatanat si am resurse alternative care mi-au adus dovada ca Bebe Kovesi a fost chiar si asociat cu Teszari, nu numai angajatul lui, nu numai vanzatorul firmei catre seful RDS.

Teszari a fost un aliat constant al Laurei Codruta Kovesi.

SC Led Communicatons SRL era deţinută, în calitate de unic asociat, de către Eduard Kovesi și poartă această denumire din data de 15 aprilie 2003. Înainte, firma se numea SC Lungu Electronic SRL. SC Led Communications SRL deținea, în 2006, 10 la sută din acțiunile companiei SC Transilvania Digital Network SA Târgu Mureș, iar Eduard Kovesi avea acolo chiar calitatea de administrator. Printre ceilalți acționari, persoane juridice, se număra, cu 1 la sută, SC Digi Communications SRL, un „pui” al concernului RCS & RDS. Cele mai multe acțiuni la SC Transilvania Digital Network SA le deținea, potrivit acelorași informații, compania SC Teleson SRL, cu 37 de procente.

 

Asadar, cum stim noi ca Bebe Kovesi a ramas in inima Laurei, chiar daca nu mai sunt casatoriti?

Ei bine, ne-a confirmat scandalul Black Cube, cand fostii ofiteri Mossad din celebra firma privata de intelligence au curentat acum 8 ani emailul sefei DNA.

Dar nu era singurul email pe care il targhetau israelienii.

Catavencii.ro scriu ceva foarte interesant in mai 2016:

Pe lista scurtă a apropiaților Laurei Codruța Kövesi cărora Ron Weiner și David Geclowicz le-ar fi spart e-mail-urile se află nu doar Ioan Lascu (tată, fost procuror), Sergiu Lascu (frate, director adjunct al Transgaz) sau Eduard Kövesi (fost soț), ci și un aproape misterios Florin Nemeș.

 

.Deci spionii privati ai Black Cube monitorizau nu numai emailul Laurei, ci si al tatalui, fratelui ei si al fostului sot. De ce oare? Pentru ca avea RELEVANTA aceasta monitorizare din informatiile fostilor ofiteri ai Mossad.

Dar cine e Florin Nemes? De ce era si el urmarit de baietii rai care voiau sa ii faca felul zeitei Dreptatii?

Pentru ca Florin Nemes era iubitul de atunci al Laurei Codruta Kovesi, si, din nou cu totul intamplator, coordonatorul de marketing și PR al RCS & RDS, funcție pe care o ocupa încă din februarie 2009.

El a aparut in mai multe reclame la serviciul de telefonie mobila al companiei de telecomunicatii, interpretind rolul unui detinut. Este absolventul Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din Brasov iar intre 2007 si 2009 s-a specializat in domeniul managementului strategic la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

 

La vremea scandalului cu iubitul ascuns al Laurei Codruta Kovesi, aparitia surprinzatoare a numelui Florin Nemes a generat indirect si de data asta chiar intamplator o alta dezvaluire de proportii. Cautand referinte pe Google despre Nemes, jurnalistii de la Hotnews au dat peste o lista uitata de timp din care aflam ca domnul Teszari a fost si mare revolutionar. Da, al… Revolutiei Romane!

Intr-unul din pasajele prin care revolutionarul Teszari isi argumenteaza cererea de acordare a certificatului, seful RDS zice ca a “revolutionat” in acele zile cu Bendei, Sirianu si Maftei, oameni care mai tarziu aveau sa fie implicati in dezvoltarea colosului RCS-RDS. Fost sofer de camioane, Bendei a ajuns la un moment dat sa aiba mana libera din punct de vedere editorial peste televiziunea Digi 24!

  • In perioada de 21- 22 Dec 89 am fost impreuna la diferite activitati stradale, la mitingul din 22 dec 89 in zona consiliului Judetean si Prefectura cu un grup (de) mai multe persoane dintre care i-am cunoscut pe Bendei Ion, Sirianu si Maftei si alti. – Sanda Conseluta (1968, nascuta in Iasi) (declaratie Teszari Zoltan)