In vizor

TERORISTUL LIBERAL: „Euroderutatul” Rareş Bogdan ameninţă Uniunea Europeană cu înfometarea, de zici că-i Putin

  • Cam ce poate fi în capul lui băiatul acesta care amenință cu declanșarea unei crize alimentare dacă România nu e primită în Schengen?

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a avut miercuri un discurs vehement la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. El a făcut referire la opoziția unor state UE, amenințând cu declanșarea unei crize la nivel european.

”De 11 ani, două țări pe care românii le respectă îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen, deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări”, a spus Rareș Bogdan, cu referire directă la Olanda.

”Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur. Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei din vest. Nu îi trimiteți pe alegătorii români spre populiști și eurosceptici. Blocarea României și a Bulgariei în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european”, a mai spus Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European.

”Pentru a anula orice discurs eurosceptic, țările noastre trebuie să fie obligatoriu în Schengen. Nu vă bateți joc încă o dată de România și Bulgaria”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Nu ştim din care cap i-a ieşit euroderutatului Rareş Bogdan acest discurs despre fluturarea spectrului foametei prin faţa Uniunii Europene, dar numai Vladimir Putin se mai bazează pe acest argument pentru a ieşi victorios din războiul lui de agresiune din Ucraina. Ori Putin este un terorist, Rusia este un stat terorist, tocmai şi din aceste motive. Iată cum a dat şi Rareş Bogdan cu mucii terorismului în fasolea europeană. După o asemenea ieşire, demisia ar fi o ieşire onorabilă din viaţa publică. Sau azvârlitul de partid în brânci afară. Numai că partidul e, ca să zicem aşa, în asentiment cu individul care a preluat un discurs violent naţionalist, de galerie de fotbal, în consonanţă cu cel al AURolacilor şi şoşocarilor români. Discursul vechii Securităţi. Frumoasă educaţie a avut!

Prietenii ştiu de ce.