In vizor

Terenurile si casele directorilor de la Finantele Publice Cluj sunt atat de multe, incat nu incap in declaratiile de avere

Diectorul general al Finantelor Publice Cluj are atatea terenuri, incat nu i-a ajuns spatiul alocat in declaratia-tip de avere, pentru a le trece pe toate. Mihai Costin este proprietarul a nu mai putin de opt terenuri, in Turda, Apahida, Baciu, Belis. La aceste terenuri se adauga si trei case: in Cluj-Npoca, Turdasi Belis.Directorul Finantelor Pubice Cluj are in garaj doua masini, un Wolksvargen Polo si un Golf. Nici ceilalti directori nu se pot plange: au venituri de 1.300 – 1.500 de euro pe luna, depozite bancare si multe proprietati.

La capitolul venituri, Mihai Costin a castigat 78.000 de lei in 2014, adica un salariu lunar de 1.500 de euro. El mai este membru in Consiliul de Administratie de la Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA, dar si actionar la Feleacul SA.

Directorul executiv al institutiei, Maria Itu, conduce un BMW fabricat in 2006. Ea are in proprietate o casa de 300 de metri patrati, in Dej, si un teren de aproape o mie de metr patrati, in aceeasi localitate.
Maria Itu a castigat anul trecut mai mult decat sotul ei, deputatul Cornel Itu. Pana sa ocupe postul de director executiv la Finantele Publice din Cluj, a lucrat la Curtea de Conturi Cluj. De la cele doua institutii de stat, a castigat, in 2014, un venit de aproape 73.000 de lei, in timp ce sotul sau, deputatul Itu, a castigat de la Parlamentul Romaniei aproape 60.000 de lei.

Ioan Pop, director executiv adjunct, are in proprietate trei terenuri, dar si o casa si o cabana. In garaj, ae un Wolksvargen Pasat si un Smart. Directorul adjunct are un credit de 180.000 de euro, contractat in 2008 si pe care trebuie sa il plateasca pana in 2033. El a castgat 70.000 de lei de la Finante in 2014, adica un salariu de peste 1.300 de euro lunar. Pop mai estesi membru in CA-ul Aeroportului Cluj, de unde a incasat indemnizatia de 7.608 de lei. Si sotia acestuia, Despina-Maria Pop, este angajata la aceeasi institutie de stat. Aceasta a avut un venit anual de peste 47.000 de lei, de la Directia Finantelor Publice Cluj.

Celalalt director executiv, Viorel Moldovan, are si el in proprietate patru terenuri. La capitolul “locuinte”, detine doua case si doua apartamente, toate in Cluj-Napoca. El a mai vandut o casa, anul trecut, pentru suma de 625.000 de lei. Cat priveste activele financiare, Modovan are nu mai putin de opt conturi bancare. El a castigat 70.000 de lei din salarii, adica un venit de 1.300 de euro lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *