In vizor

Teparii de la Carion, urmasii Caritas, invinsi in instanta

Scris de 3,903

Firma clujeana Carion, “urmasa” a faimosului Caritas, implicata in numeroase inselaciuni in urma carora sute de oameni au ramas fara avere a fost invinsa la Tribunalul Comercial Cluj de doua avocate, anunta timponline.ro.  Activitatea firmei continua insa, iar oamenii legii spun ca fiecare pagubit in parte ar trebui sa ii actioneze in instanta pentru a-si recupera paguba. 

Reclamatiile si plangerile in care oamenii acuza Carion ca ar practica un fel de jocuri piramidale sunt vechi de multi ani.

Pe scurt, oamenii sunt convinsi sa doneze sume de bani in asa-zise fonduri de investitii, semneaza acte in care sunt de acord cu un fel de ipoteci pe diverse bunuri, dupa care firma ii constringe sa cotizeze din ce in ce mai mult, se adauga si alte tipuri de cotizatii si, in final, firma ajunge sa ii deposedeze de  proprietati.

Oficial, firma se ocupa cu “organizarea si administrarea grupurilor de cumparatori in scopul achizitionarii a doua tipuri de produse: autoturisme si imobile”.

“In prezent, SC Carion Romania SA nu mai incheie contracte noi, ci le finalizeaza pe cele existente. Participantii activi sunt acum organizati in 3 grupuri de imobile si un grup auto”, se arata pe site-ul firmei.

Actiunea in instanta a fost demarata de un notar din Bistrita care, pentru ca a semnat acte ale unor persoane implicate in sistemul Carion care nu si-au mai platit ratele, a ajuns sa fie tras la raspundere de catre firma si sa i se ceara in mod aberant peste 50.000 de lei. Acesta a aflat ca BNR nu i-a acordat dreptul de a presta activitati bancare si apoi a dat Carion in judecata. Actiunea a fost sustinuta de doua avocate, Delia Mihaela Magdea si Letitia Mihaela Morar.

Procesele au inceput la Bistrita, au continuat la Judecatoria Cluj si, in final, la Tribunalul Comercial de aici, unde s-a admis actiunea, iar contractul in cauza, intre Carion si bistriteni, a fost anulat.

Ulterior, a iesit la iveala ca in Romania ar fi nu mai putin de 15.000 de pagubiti in urma implicarii in activitatea obscura a firmei Carion.

“Victoria de la Tribunalul Comercial Cluj a a fost o chestiune pozitiva. Cei care au probleme cu aceasta firma trebuie sa o dea in judecata individual. In Romania nu exista in legislatie notiunea de precedent, insa, desigur, se poate spera ca se va tine cont de asta”, a declarat pentru Ziar de Cluj avocata Letitia Mihaela Morar.

Oficialii firmei Carion nu au putut fi contactati.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 15 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 17 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 19 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 19 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 21 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 21 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 22 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 23 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 24 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE