Justitie

Tentativă de omor la Fizeșu Gherlii. El este șeful de post care l-a identificat pe autor, după ZECE zile de căutări. Jos Pălăria, Cristian Beudean!

Gabriel Mureșan, un gherlean violent și recidivist, și-a înjunghiat prietenul de mai multe ori, luna trecute. Fapta s-a petrecut în satul Bonț, com. Fizeșu Gherlii. Bărbatul și-a lăsat victima într-o baltă de sânge și a fugit, ascunzându-se de autorități. În urmă cu două zile, Mureșan a fost depistat de către șeful de post din Mintiu, Cristian Petru Beudean, la zece zile de la comiterea tentativei de omor.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, în 20 septembrie, Gabriel Mureșan și victima acestuia s-au certat, fiind în stare de ebrietate, acesta a scos un cuțit și și-a înjunghiat prietenul de mai multe ori, apoi s-a făcut nevăzut. Concubina victimei a sunat la 112 și echipajele de poliție au demarat procedurile pentru a-l identifica, Mureșan fiind dat în consemn inclusiv la Poliția Frontieră. 

Inițial acesta a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, însă, dat fiind gravitatea loviturilor aplicate victimei, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor. 

Pe 30 septembrie, șeful de post din Mintiu Gherlii l-a depistat și capturat pe Mureșan. Sursele susțin că Mureșan a fost condamnat în trecut pentru o altă tentativă de omor la Cluj-Napoca, însă se pare că după ce a ieșit din închisoare a rămas la fel de conflictual. Victima acestuia, Alexandru P., are plămânii perforați, însă este stabilizat. 

Adus în fața magistraților de la Tribunalul Cluj, Gabriel Mureșan a fost aresta preventiv pentru 30 de zile:

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, 4 lit.e), art. 223 alin. 1 lit. a şi alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului M. G., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. și ped. de art.32 alin.1 raportat la art.188 alin.1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art.41 alin.1 şi art.43 alin.5 Cod penal., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01.10.2020 şi până la data de 30.10.2020 inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi reprezentantul Ministerului Public”.

Ziar de Cluj îi dă Jos Pălăria agentului șef adjunct de poliție Cristian Petru Beudean(FOTO), pentru identificarea și capturarea agresorului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *