Justitie

Țeapa Tower s-a transformat în binecuvântare. Peste 50 de apartamente noi pentru ”înșelații” lui Chezan. Dorin BOB rămâne cel mai păgubit

Scris de 9,648

N-a fost nevoie decât de 10 ani de anchete penale, audieri, termene de judecată, contractarea celor mai puternici avocați din Cluj-Napoca și zeci de familii care să spere că vor primi ceea ce au plătit. Studium Green s-a îndurat și a cumpărat ruina din Mănăștur, fundația și primele etaje ale ceea ce trebuia să fie Tower Park, cu tot cu creanțele formate din cauză că Mihai Chezan nu a finalizat construcția. 

Mai mult, vrăbiuțele din oraș ne-au spus că Bob s-a certat cu Chezan, motiv pentru care acum vrea să intre ca parte în dosarul penal și să fie considerat parte civilă sau vătămată. Adică după ce i-a luat ruina din Mănăștur pe preț de nimic și s-a ocupat de creanțele a peste 60 de persoane prin recunoașterea avansului pentru Tower ca avans pentru Wings, s-a gândit să ia locul persoanelor civile din dosar. 

Să începem cu începutul. 

Dorin Bob, patronul Studium Green, a cumpărat clădirea neterminată de pe Calea Florești împreună cu creanțele ei (datoriile către persoanele care au achitat avansul pentru apartamentele ce urmau să fie construite de firma lui Mihai Chezan), în urmă cu doi ani. Treptat, din cele peste 80 de cazuri în care s-au achitat sume de bani pentru apartamente și nu s-au mai predat locuințele respective, Dorin Bob a încheiat acorduri de mediere cu acestea, oferindu-le transferul ”creditului” ca avans sau parte din apartamentele pe care acesta urmează să le construiască pe strada Frunzișului, cuprinse în proiectul Wings al Studium Green. 

Astfel păgubiții au renunțat la pretenții civile din dosarul penal al lui Mihai Chezan și își vor continua socotelile cu Dorin Bob pentru apartamente în ansamblul imobiliar Wings. 

Aparent, Dorin Bob s-a certat cu Chezan, după executări silite pornite de Claudia Chezan (soția cercetatului penal pentru înșelăciune). 

Colegii de la Clujust.ro au scris mai multe despre aceste acțiuni pornite de familia Chezan împotriva celui care a reparat o parte din infracțiunile acestora. 

Practic, Dorin Bob s-a băgat în afacerea Tower pentru a salva zecile de familii păgubite și a demara lucrările de finalizare a construcției de pe Calea Florești. Însă Chezan nu a jucat corect în această tranzacție și încercă prin interpuși să îl stoarcă de bani pe Bob.  Un fel de „facerea de bine …. ”. 

Reprezentat de reputatul avocat Radu Chiriță, Dorin Bob dorește să intre ca parte în dosarul penal al lui Mihai Chezan sperând ca în cazul unei condamnări să fie el beneficiarul despăgubirilor pentru persoanele cu care a încheiat acte de mediere, oferindu-le apartamente în ansamblul imobiliar Wings. 

„Cerere prin care înțelegem să participăm în acest proces penal și să exercităm acțiunea civilă în locul celor 62 de părți civile indicate în tabelul subsecvent, de la care am preluat creanțele în valoare totală de 4.379.712,90 euro”, se arată în documentul depus de avocatul Radu Chiriță, pentru Dorin Bob, la dosarul penal al lui Mihai Chezan. 

În perioada aprilie – octombrie 2018, un număr de 62 dintre cele 99 de persoane vătămate, constituite ca parte civilă în dosarul în care Mihai-Dumitru Chezan și Mihaela-Maria Bărbos sunt inculpați, au încheiat acorduri de mediere în vederea soluționării pe cale amiabilă a litigiului existent între părți. 

„Cu privire la convențiile bilaterale evocate în cuprinsul acordurilor de mediere, menționăm că acestea au ca obiect obligația noastră de a vinde părților civile, corelativ cu obligația de a cumpăra, apartamentele  ce vor fi edificate în Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului, în proiectul imobiliar denumire generic „Skyline”(WINGS), aparținând subscrisei. Prețurile tranzacțiilor au fost stabilite, cu unele variațiuni în funcție de suprafața imobilelor ce urmau să fie primite de fiecare și costul aferent per metru pătrat, astfel încât să reflecte sumele de bani cu care acestea au fost înșelate de inculpați în proiectul imobiliar Tower Park”, se arată în cererea lui Dorin Bob. 

Practic, Bob i-a convins pe oameni să renunțe la pretențiile civile din cauză, dat fiind că el va acoperi paguba produsă de Chezan. 

Tribunalul Cluj urmează să se pronunțe pe cererea lui Bob de a intra în dosar. Până în toamna acestui ani, magistrații vor da o sentință în acest dosar, în vreme ce avocatul lui Chezan, Mihai Neamț, susține că infracțiunile imputate în rechizitoriu sunt prescrise. ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 11 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 12 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 13 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 13 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 15 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 15 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 16 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE