Rautacisme

Taximetriştii au solicitat majorarea tarifelor, dar pentru ei nu s-au scumpit combustibilii și nici nu s-a schimbat cursul valutar. Numai pentru Neag. Așa că municipalitatea a scumpit biletele și abonamentele de autobuz

Din spatele unui microfon prietenos, viceprimarul Dan Tarcea repetă, ca un papagal, poveștile de PR cu privire la motivele pentru care s-a aprobat, peste noapte (noaptea ca hoții, prin suplimentarea ordinii de zi a ședinței de Consiliu local), scumpierea tarifelor CTP – la bilete și abonamente. Și ABONAMENTE, că ne-a scăpat mizeria aceasta – asta înseamnă că va crește și subvenția pentru ABONAMENTELE GRATUITE, banii pe care-i încasează CTP fără ca noi să știm pe care realități îi încasează din aceste pomeni electorale mascate pentru “Armata lui Boc”.

Cert este că Tarcea repetă din greu argumentația faptului că s-au scumpit biletele că nu s-a mai făcut nimic în acest sens din anul 2013 și alte bla-bla-bla-uri despre cum, între timp, au avut loc schimbări ale cursului valutar, precum şi creşteri de preţuri la combustibil, piese de schimb sau energie electrică. Mai mult, ne bagă mâna în buzunare și pentru a acoperi creşterile salariale de la CTP și ratele unei rambursării ale unui credit de 90 de milioane de lei folosit pentru achiziţionarea de autobuze noi. Adică pentru împrumuturile făcute de Neag – despre care habar nu avem cum s-au făcut, cum s-au derulat și despre care nimeni nu se ostenește niciodată să lămurească îndoielile exprimate de mass media, tot clujenii cască buzunarul. Măcar o fi având Neag acuma bani să-l țină în sinecură pe Ioan Novăcescu – așa cum se aude în târg (că de binevoit să răspundă cererii pe 544 pe această temă, nimeni nu a avut bunul simț să răspundă ceva).

Că despre obraz gros și nesimțire vorbim atunci când papagalii aceștia din administrația municipală numai se îngână unii pe alții răspândind minciuni pentru a-și acoperi nimicniciile și neputințele.

Ia să vedem: în România numai pentru CTP și directorul său uitat de timp în funcție de dinainte de a fi uitat în funcție Mugur Isărescu (cel mai veșnic guvernator de Bancă Națională din lume) s-au scumpit combustibilii, s-a modificat cursul valutar șamd. Pentru restul populimii, de la contributori la alți prestatori de servicii, nu.

Taximetriștii, de exemplu, așteaptă un răspuns pe această temă, a actualizării tarifelor, încă din aprilie. Le-a zis cineva ceva? Nu. Că taximetriștii nu sunt în lista de votanți ai lui Boc și compania – din contră, majoritatea, care văd mizeriile din trafic zilnic și cum se dau autorizații de “bloace” pe alei, fără studiu de impact de trafic, numai pe ochi frumoși, sau cum se închid, fără nici o noimă, căi de acces șamd -, sunt niște critici acerbi ai acestei neputincioase și extrem de mincinoase administrații locale.

Citesc pe pagina de Facebook a Asociaţiei Taximetriştilor din Cluj:

„Noi am solicitat „ajustare”, conform Normelor ANRSC în vigoare, adică 9.34%. Vorbim de 2,70 lei/km/zi, respectiv 3/noapte, perfect legal! Nu am primit răspuns din aprilie. Pe aceleași considerente, costuri de exploatare, majorarea prețului la combustibili, cheltuielile cu angajații, și marja de profit rezonabil, CTP obține majorarea tarifelor la transportul public. Companie care profită și de subvenții consistente de la bugetul local”.

Între timp, din spatele unui microfon prietenos, viceprimarul Dan Tarcea bate câmpii argumentând scumpirile pentru Neag, justificând mâna administrației în buzunarul clujenilor pentru a-și acoperi Boc pomenile electorale. Mare papagal a devenit băiatul acesta care încă mai crede că Boc dă doi bani pe el și-l va lăsa să fie urmașul său la Primărie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *