Reportaj

Tarnița, lacul de unde bem apă, înconjurat de un munte de gunoaie – Video

Scris de 991

Tarnița, lacul de unde clujenii beau apă, a devenit în această vară toaletă publică și ghenă de gunoi. Niciodată până acum cantitatea de gunoaie prezentă în această zonă nu a fost atât de mare, acum nemaiexistând practic loc unde să nu vezi aruncate badoage de bere, sticle de suc, ambalaje de dulciuri, pachete de țigări consumate și fel de fel de resturi menajere.

Cum mergi înspre barajul Tarnița, încă din Someșu Rece, marginea drumului este împânzită de gunoaie, care răsar pretutindeni printre firele de iarbă, printre copaci, semn că locuitorii orașului care se dorește Capitală Culturală Europeană au trecut pe aici.

Pe alocuri, munți de gunoaie fetide se ridică în zare, un peisaj dezolant care mai și pute de-ți strâmbă nasul, adevărate focare de infecție aflate la doar câțiva zeci de metri de buza lacului. 

La baza lacului, tinerii lasă în urma lor covoare de coji de semințe, dar asta nici nu ar fi o problemă ecologică, doar una estetică, dacă ei nu ar arunca, până și în lac, toate sticlele și ambalaje care le trec prin mâini.

Unii tineri, mai ecologiști, s-au gândit să scape de gunoi în stilul Pata Rât, adică dându-i foc. Numai că au ars, în bătaie de joc, până și badoagele de bere care, evident, au rămas mărturie nesimțirii lor.

Tarnița, lacul de unde bem apă, este înconjurat de gunoaie care, inevitabil, de pe maluri ajung și în apă. Blestemul gunoaielor la Cluj devine unul din ce în ce mai agresiv. După ce am ajuns să respirăm gunoaie arse de la Pata Rât, unde rampa Salprest se aprinde „spontan” de fiecare dată când această spontaneitate este convenabilă anumitor interese, în curând (dacă nu deja) vom ajunge să bem apă dintr-un lac doldora de gunoaie. Iar vina se împarte tot între gunoaie: între gunoaiele din mentalitatea oamenilor care aruncă deșeurile exact unde le produc și între gunoaiele care au infectat mediul politic ce nu rezolvă problema gunoaielor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  CFR Cluj, inclusă într-un top al celor mai corupte cluburi de fotbal din Europa
 • Acum 6 hours Sanatate
  Tot mai puține cazuri de COVID în județ. Clujul este pe locul 2 în țară, după București
 • Acum 8 hours Eveniment
  Accident în zona Metro între un autoturism și o motocicletă
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, despre starea proastă a învățământului: Educația este sabotată din interior, fiind luată ostatic de sinecuri politice și de familie
 • Acum 12 hours Editorial
  Felicitări fanilor și Orașului! Restul, hoții, pomanagiii, sugătorii de PR și sforarii, felicitați-vă în liniște că ați fost mai performanți ca celelalte loaze
 • Acum 12 hours Eveniment
  Sute de câini se întrec în frumusețe într-un concurs internațional care are loc în Cluj
 • Acum 1 day Sport
  Superb! U Cluj a învins Dinamo în prima manșă a barajului. Clujenii sunt la un pas de promovare în Liga I
 • Acum 1 day Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 1 day Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 1 day Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 2 days Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
Citește și...
Recomandările redacției