Din oras

Tarifele pentru parcarile din centrul orasului depasesc scorurile din centrul orasului MILANO. Cat a platit o clujeanca pentru mai putin de trei ore?

Tarifele stabilite de municipalitatea din Cluj-Napoca au crescut considerabil in ultimii ani. In planul prin care se urmereste descurajarea circulatiei cu masinile personale, reducerea benzilor de circulatie si tarifele uriase pentru orele de stationare in parcarile publice au ocupat un rol esential. O clujeanca arata pe grupul de Facebook Clujul Civic bonul prin care a achitat parcarea pentru mai putin de trei ore de stationare in Piata Unirii: 32 de lei. Femeia sustine ca tarifele din parcarea respectiva sunt mai mari decat cele practicate de autoritatile din Italia langa Duomo di Milano. 

Iata cateva dintre reactiile membrilor de pe grup: 

”80 de Ron am plătit intr-o seară, m-a pus necuratu ‘ sa îmi iau tocuri și m-am gândit sa parchez aproape. Îmi luam o pereche de papuci de banii ăia și eram mai câștigată”.

”Stiu ca nu neaparat ajuta, dar cred ca am patit-o multi dintre noi. Sistemul de taxare urmareste sa descurajeze parcarea indelungata in centru, ceea ce are sens. Intr-adevar, este mai dificil cand avem nevoie de servicii unde nu se poate estima timpul de așteptare (de ex clinicile de pe Clinicilor)”.

”Este ok, prețul încă este prea mic! Dublu ar fi mai ok!!!”.

”Dar ce-ați căutat cu mașina în centru?!”.

”Din câte văd toată lumea își imaginează că doar din comoditate te duci cu mașina pe centru. Există și altfel de situații ca de exemplu atunci când ai de renovat un apartament pe centru și trebuie să duci materiale și scule la locație. Eu sunt într-o astfel de situație (ca și prestator) și nu am încotro decât să încarc factura clientului. Concluzia o trage fiecare, înainte de a face supoziții simpliste”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *