Politica

Tăriceanu s-a răzgândit: “Maior implică România în războiul politic din SUA și de aceea trebuie rechemat în țară de urgență”

Ieri, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat mai moale în privința rechemării din post a ambasadorului României în SUA, George Maior, susținând că legea nu-i permite ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să-l recheme de la post.

„Sigur că George Maior ar trebui schimbat din funcţie, dar, din păcate, această decizie nu aparţine ministrului de Externe!” – a declarat Tăriceanu.

Azi, după intervenția dură a senatorului PSD, Liviu Pleșoianu, care l-a somat “în numele ADEVĂRULUI și conform Constituției”, să-i ceară ministrului de Externe Meleșcanu să ceară rechemarea, s-a răzgândit.

”Domnul Maior își permite să-l ia în balon pe Giuliani, dar în schimb laudă scrisoarea celui care a fost John McCain. John McCain a fost o mare personalitate republicană, care s-a remarcat prin discursul public și a fost considerat marele erou al războiului din Vietnam.

George Maior are cuvinte laudative la scrisoarea lui McCain, care era un adversar declarat al președintelui Trump și critică scrisoarea lui Giuliani, un om din tabăra lui Trump. El face o greșeală impardonabilă pentru că se implică și implică România în războiul politic dintre taberele prezidențiale și anti-prezidențiale din SUA.

Pentru acest lucru eu consider că rechemarea lui Maior la București este obligatorie. Maior va fi chemat la Comisia SRI și sunt foarte interesat să aflu ce explicații va da în legătură cu aceste protocoale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul PSD Liviu Pleșoianu a reacționat dur după ce Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Ambasadorul României la Washinton, George Maior, nu poate fi schimbat din funcție de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

„Domnule Tăriceanu, în numele ADEVĂRULUI: conform Constituției, propunerea de rechemare a lui Maior trebuie să vină de la ministrul dvs. Meleșcanu!

Domnule Tăriceanu, am convingerea că știți foarte bine care este procedura prevăzută de Constituția României, art. 91, alin. (2): „Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României”. Spuneți că decizia rechemării lui Maior e la Iohannis. O fi, dar până la Iohannis e nevoie mai întâi ca ministrul dumneavoastră, domnul Meleșcanu, să propună rechemarea acestuia (…)” – l-a somat Pleșoianu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *