Din oras

Targ Vintage si nu prea in Parcul Central

Prima editie a Festivalului Interbelic a fost sub asteptarile create de organizatori, care se laudau la inceputul lunii august cu un “festival unic la nivel mondial”.

Parcul Central este in acest week-end locul unde se desfasoara o mare parte din evenimentele Festivalului Interbelic, cu toate acestea vremea capricioasa a tinut parcul aproape gol in aceasta dupa amiaza. In cladirea Cazino, clujenii pot vedea o expozitie omagiala dedicata unor personalitati marcante ale vremii, precum Hedy Lamarr, Henry Coanda, Maria Tanase sau Tudor Musatescu. Sarea si piperul expozitiei o reprezinta fotografiile din Clujul interbelic.

Ia uite, Banca Italiana”, ii spune o femeie nepotelului, una dintre putinii care au avut curiozitatea sa intre si sa vada expozitia.

Afara, langa alee, sunt tarabele Targului Vintage, anuntat pentru tot parcursul festivalului. Vizitatori putini, comercianti zgribuliti de frig, majoritatea participanti fideli ai Targului de Antichitati de la Iulius Mall. Din cele zece tarabe, doar vreo trei ofera marfa cu adevarat vintage.

 

Pasionatii au putut alege dintre viniluri, haine din dulapul bunicii si aparate foto vechi, amestecate cu DVD-uri cu Michael Jackson, carti, turta dulce si bijuterii.


Gabi Rusu, artist plastic, vinde pandantive unicat, pictate manual. Sunt printre cele mai reusite bijuterii de la targ, care aduc macar cu cele purtate in perioada interbelica.


Si cerceii facuti din rasina si sticla ai Georgianei Lungu poarta patina anilor ’20 si se diferentiaza flagrant de margelele de piata si bratarile de piele de alaturi.

De asemenea, cosmeticele naturale de la Marillys, realizate manual din uleiuri vegetale, fara chimicale au fost o alegere inspirata din partea organizatorilor, precum si standul cu halva si ciocolata de casa – preferatul micutilor.


Targul este deschis si maine, iar Festivalul Interbelic continua cu o parada a masinilor de epoca, din Piata Unirii pana in Parcul Central. La amiaza in Piata Unirii va rasuna vocea artistei Maria Tanase, la cinema Arta se va proiecta filmul Ecstasy din 1933, iar seara se incheie cu un Jazz Party al anilor ’20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *