PubliNews

Targ Regional pentru Artizanat si Mestesuguri la Polus Center

Asociatia Produs de Cluj impreuna cu OTIMMC Cluj-Napoca organizeaza la Polus Center prima editie a Targului Regional pentru Artizanat si Mestesuguri.

Evenimentul ce va avea loc in perioada 4-8 noiembrie, va cuprinde o expozitie de produse traditionale si mestesugaresti, dar si programe artistice de folclor.

Deschiderea oficiala va avea loc miercuri, 4 noiembrie 2015, in incinta Polus Center Cluj (intrarea 4), incepand cu ora 16:00.

La acest targ, organizat in cadrul “Saptamanii Europene a IMM-urilor 2015” si care se va desfasura pe durata a cinci zile, din 4 pana in 8 noiembrie, sunt invitate sa participe persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si familiale, reprezentanti ai IMM-urilor care desfasoara activitati in domeniul mestesugurilor, in special al celor traditionale, dar si in domeniul artei populare si a artizanatului. De asemenea, pot participa asociatiile profesionale sau fundatiile care au drept scop promovarea mestesugurilor si a meseriilor, a produselor si serviciilor cu specific traditional, inclusiv din domeniul artei populare si a artizanatului.

Alaturi de acestia, in cadrul targului vor fi prezenti 20 de producatori locali care vor expune dulceturi traditionale, produse apicole, siropuri si sucuri naturale, turta dulce, ulei presat la rece, produse pe baza de lavanda. Cei care vor vizita targul se vor putea delecta cu spectacole de muzica populara susținute de interpreti si ansambluri folclorice cunoscute din judet.  

„Targul Regional pentru Artizanat si Mestesuguri 2015” este parte a Programului National Multianual pentru Sustinerea Mestesugurilor si a Artizanatului, obiectivul general al acestuia fiind stimularea dezvoltarii mestesugurilor si a micii industrii din Romania. Programul isi mai propune intarirea micilor mestesugari si artizani care-si desfasoara activitatea individual sau organizat, in special in localitatile rurale, dar si in cele urbane. Finlaitatea acestui proiect este aceea de a proteja meseriile care presupun un numar mare de operatii executate manual in practicarea lor si relansarea serviciilor si a produselor cu specific traditional, inclusiv obiecte de arta populara si artizanat, respectiv promovarea acestor produse si servicii pe pietele nationale si internationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *