Editorial

Țara de la fier vechi

România e la fier vechi. Hai să nu ne mai amăgim că ar mai fi o țară funcțională. Cu toții, cetățeni și politicieni, am dezmembrat-o metodic și am lăsat în urmă un cadavru pe care îl mai împungem din când în când, să verificăm dacă nu cumva e viu.

Politicienii au fost cei mai harnici. Au dus bucăți mari de Românie la fier vechi, ca și cum le-ar fi lăsat-o moștenire părinții lor. Și după ce au golit-o de sens, chiar pretind că ce a rămas din țară ar fi proprietatea lor personală.

Doar niște vătafi pot pune o țară întreagă pe pauză pentru interesele proprii, cum au făcut-o cei de la PNL. Un jet la fel de puternic ne-a dat doar PSD-ul, cu tot asaltul asupra Justiției. Dar măcar atunci am reacționat în stradă. Acum suntem morți civic.

Păi bă, spitalele se umplu din nou, morgile la fel, cresc facturile, cresc prețurile și tu îți permiți să arunci țara în haos politic? Ți-a luat mă-ta țară? Mai mult, bagi noi restricții pentru cetățeni, iar apoi faci congres cu 5.000 de oameni? Ați trecut România pe numele vostru?

Aparent, da, că și cetățenii și-au dus părțile de Românie la fier vechi. Iar acum nu mai consideră că au vreo responsabilitate pentru țara asta.

Dacă PSD era la putere și ar fi băgat noi restricții pentru populație, iar apoi s-ar fi strâns la un congres cu 5.000 de oameni pentru care și-ar fi dat derogare de la lege, sâmbătă ar fi fost mii de oameni în față la Romexpo.

Dar PNL e răul mai bun. Ne-a dat festivaluri, nu contează că au explodat cazurile și nu mai este niciun pat liber la ATI. Important e că noul despot al României s-a urcat și pe tronul partidului.

Felicitări, Florin Cîțu! Bravo, români, am înfrânt! Ne-am frânt, de fapt. Ne-am rupt în milioane de bucăți care zac la fier vechi, iar acum trebuie să ne ciupim ca să verificăm că mai suntem vii.

Caz concret de moarte civică. În municipiul Codlea s-a organizat duminică un referendum în cadrul căruia cetățenii au fost chemați să se pronunțe dacă sunt de acord sau nu ca Primăria să contracteze un împrumut pentru construirea șoselei de centură a orașului. Deci, o problemă care îi viza direct: scoaterea traficului greu din oraș. Problemă despre care sunt convins că s-au tot plâns.

Ce au făcut codlenii când au trebuit să se implice în viața comunității? Au zis pas: „Doar 10,5% dintre cele peste 20.000 de persoane cu drept de vot înscrise pe listele electorale au și răspuns, anunță România Actualități.

Este o prezență insuficientă, pentru validarea referendumului fiind necesari cel puțin 30% dintre alegătorii cu drept de vot. Referendumul a costat autoritățile locale aproximativ 150.000 de lei.

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local, ocolitoarea ar fi trebuit să aibă 6 km şi ar fi scos traficul greu din Codlea, de la intrarea dinspre Braşov, până la ieşirea spre Făgăraş. Acest împrumut era necesar deoarece Codlea nu are o populaţie suficientă numeric să acceseze bani europeni pentru un astfel de proiect.”, scrie g4media.ro.

Nu i-au întrebat dacă vor o statuie sub formă de penis în centrul orașului, ci dacă vor să se bage la un împrumut pentru un proiect care le-ar fi îmbunătățit viața. Și pe ei i-a durut în trafic de viața lor.

Sigur, se poate spune că oamenii n-au vrut să îndatoreze orașul, fiind vorba de 75 de milioane de lei. Dar măcar ieși, bă, din casă și ștampilează-ți alegerea, dacă tot a cheltuit Primăria 150 de mii de lei ca să facă referendum!

Dacă la nivel micro oamenii sunt atât de nepăsători, de ce ne mirăm că nimeni nu i-a deranjat pe PNL-iști în timp ce își băteau joc de România?

Vândut țară la fier vechi, o declar moartă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *