Din oras

Tanarul in scaun cu rotile, purtat pe brate la Electric Castle, vrea sa ajute persoanele cu dizabilitati

Protagonistul fotografiei care a facut inconjurul internetului in urma cu doua saptamani, Catalin Maris, organizeaza saptamana viitoare un curs gratuit de tenis, dedicat persoanelor cu dizabilitati. Fotografia realizata de Adrian Rosca, in care tanarul in scaun cu rotile era ridicat pe brate de publicul prezent la concertul Prodigy de la Electric Castle, a ajuns sa fie imaginea-simbol a festivalului de la Bontida.

Datorita fotografiei realizate de arhitectul Adrian Rosca in timpul concertului Prodigy, tanarul in scaun cu rotile, Catalin Maris, ridicat pe brate de multime, a ajus sa fie cunoscut de zeci de mii de oameni. In scurt timp, fotografia a devenit celebra si este considerata imaginea-simbol a editiei din acest an a festivalului Electric Castle.
Catalin Maris, cel care a fost imortalizat deasupra multimii extaziate, este un tanar de 30 de ani ce sufera de tetraplegie (paralizie care afecteaza si manile si picioarele), dupa ce a fost implicat intr-un accident de motor, in 2010.

El s-a nascut si a crescut in Vatra Dornei, apoi a facut Facultatea de Biologie si Geologie din Cluj-Napoca. In prezent, Catalin locuieste in Cagliari, Italia.

Catalin se intoarce, saptamana viitoare, la Cluj-Napoca, unde organizeaza un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilitati.
El va organiza un curs gratuit de tenis de camp, care se va desfasura pe o perioadă de 3 zile la pensiunea Casa Zanelor din Floresti.  
Cursul este dedicat persoanelor cu dizabilitati motorii de orice varsta. In perioada 21-24 iulie, participantii vor avea la dispozitie tot echipamentul necesar pentru practicarea tenisului de camp (carucior special, racheta, mingi, etc.) si vor indrumati de un profesor/jucator national din Italia.

Cei care doresc sa participe la acest eveniment sunt rugati să lase un mesaj cu gradul dizabilității (ex .tetraplegie, paraplegie), nivelul leziunii, inaltime si greutate pentru a se verifica disponibilitatea si pregatirea echipamentului, pe pagina evenimentului.
Tanarul arata ca va suporta cheltuielile de transport (taxi) pentru participanti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *