Din oras

Tanarul in scaun cu rotile, purtat pe brate la Electric Castle, vrea sa ajute persoanele cu dizabilitati

Scris de 589

Protagonistul fotografiei care a facut inconjurul internetului in urma cu doua saptamani, Catalin Maris, organizeaza saptamana viitoare un curs gratuit de tenis, dedicat persoanelor cu dizabilitati. Fotografia realizata de Adrian Rosca, in care tanarul in scaun cu rotile era ridicat pe brate de publicul prezent la concertul Prodigy de la Electric Castle, a ajuns sa fie imaginea-simbol a festivalului de la Bontida.

Datorita fotografiei realizate de arhitectul Adrian Rosca in timpul concertului Prodigy, tanarul in scaun cu rotile, Catalin Maris, ridicat pe brate de multime, a ajus sa fie cunoscut de zeci de mii de oameni. In scurt timp, fotografia a devenit celebra si este considerata imaginea-simbol a editiei din acest an a festivalului Electric Castle.
Catalin Maris, cel care a fost imortalizat deasupra multimii extaziate, este un tanar de 30 de ani ce sufera de tetraplegie (paralizie care afecteaza si manile si picioarele), dupa ce a fost implicat intr-un accident de motor, in 2010.

El s-a nascut si a crescut in Vatra Dornei, apoi a facut Facultatea de Biologie si Geologie din Cluj-Napoca. In prezent, Catalin locuieste in Cagliari, Italia.

Catalin se intoarce, saptamana viitoare, la Cluj-Napoca, unde organizeaza un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilitati.
El va organiza un curs gratuit de tenis de camp, care se va desfasura pe o perioadă de 3 zile la pensiunea Casa Zanelor din Floresti.  
Cursul este dedicat persoanelor cu dizabilitati motorii de orice varsta. In perioada 21-24 iulie, participantii vor avea la dispozitie tot echipamentul necesar pentru practicarea tenisului de camp (carucior special, racheta, mingi, etc.) si vor indrumati de un profesor/jucator national din Italia.

Cei care doresc sa participe la acest eveniment sunt rugati să lase un mesaj cu gradul dizabilității (ex .tetraplegie, paraplegie), nivelul leziunii, inaltime si greutate pentru a se verifica disponibilitatea si pregatirea echipamentului, pe pagina evenimentului.
Tanarul arata ca va suporta cheltuielile de transport (taxi) pentru participanti.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 43 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 57 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 hour Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 4 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 5 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE