Vocea ta

Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”

Dragii mei frați useriști,
sunt profund întristat să notez că ieri la alegerile voastre locale v-ați dat o țeapă imensă vouă înșivă – dar mai ales întregului Cluj care poate încă mai vedea în voi oareșce speranță la reînnoirea Clujului. Mi-e frică că tocmai vă autoîngropați în forma asta de Quasimodo politic, diformă și bolnavă, o tristă bătaie de joc față de ce promovați de ani de zile în texte însuflețitoare gen “facem politica altfel”.
În fapt, voi tocmai riscați să ajungeți mai răi ca PeNeLeii. Ăia măcar au ceva de împărțit, iar mafia lor chiar are un scop lucrativ. Voi n-aveți nimic. Nimic. Iar pe acel Nimic, sunt consternat să observ, voi vă tăiați gâții intern, în combinații, și unii vă mai și credeți șmecheri și vă imaginați că nu se vede. Dar se vede.
Ieri, în loc să faceți niște alegeri corecte și democratice din care să rezulte o conducere onorabilă a filialei locale, v-ați lăsat manipulați la a fi părtași la această mârșăvie.
Poftiți, distinși cetățeni, ca pentru orbi et urbi, screenshotul “Autobuzului” pentru votarea de ieri la USR.
Ce vedem în imagine? O pagină publicată pe pagina deputatului Băltărețu (ștearsă ulterior ca să i se piardă urma) și care pagină, dacă încă nu v-ați prins, e un ghid de votare pentru proști, despre cum și unde să pună bota ca să iasă cine trăbă.
Trăiască meritocrația. Trăiască democrația internă.
Dragi useriști, ia uitați-vă atent la această imagine. Nu că n-ați cunoaște-o. Mulți ați primit-o tocmai ca să vă uitați la ea – că bag de samă “șeful autobuzelor” (domnul Rus pe numele lui) e atât de control freak și vă mai și știe atât de proști, încât tre să vă dea tutorial de vot. Iar ați votat cuminte pe acest tutorial. Bravo.
Acum măcar Stăpânul vostru se poate bucura că iaca, în linii mari, a cam și ieșit cine trebuie.
Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni. Voi nu doar tolerați, dar mai și reproduceți acest cancer, metastaziat de ani de zile în organizația voastră. Oare nu vă deranjează? Atâta puteți? Astea-s valorile pe care le promovați? Nu vă deranjează că în fapt ajungeți să fiți complici (da, de facto complici) la măcelul intern al USR?
George Trif, nu te deranjează că tu, care acum nici un an erai mare campion al transparenței, acum pupi ghiulul lui Jago?
Băltărețule și echipa, nu vă deranjează că pe lângă proverbialul pup pe ghiul, peste un an o să ieșiți pe stradă ca să culegeți semnăturile noastre pentru Primărie?
Și o să ne mințiți pe noi, cetățenii – și o să ne mințiți îmbrăcați la costum, cu flyerul în mână și cu zâmbetul pe buze, că voi faceți politica altfel? Iar între timp o să știți bine (pentru că așa v-ați votat, ieri a’la carte, pe screenshotul asta) că nici vorbă să faceți voi altfel politica?
Mi-e teamă că exact asta o să faceți. O să vă uitați în ochii noștri, o să ne cereți încrederea, și o să ne mințiți în față.
Dragi useriști. Poate-poate-poate totuși ați fi putut mai mult. Poate-poate încă puteți un pic mai mult. Că sunt îngrijorat, e puțin spus.
Szakats Istvan