In vizor

Sute de părinți clujeni au semnat o petiție pentru redeschiderea grădinițelor: ”Grădinițele nu sunt focare de infecție”

Școlile și grădinițele din Cluj-Napoca au fost închise acum o săptămână după ce numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la 1000 de locuitori. Părinții clujeni, în special cei care au copii mici, preșcolari sunt foarte revoltați de această decizie, mai ales că numărul cazurilor de COVID-19 la preșcolari a fost foarte mic. Părinții susțin că în grădinițe numărul copiilor din grupe a fost limitat astfel încât să poată fi menținută distanța.   

Solicitcitam deschiderea gradinitelor pe baza studiilor care arata ca rata de transmitere a virusului Covid este mica sau inexistenta la copiii sub 6 ani.

Mall-ul e deschis si gradinita care a luat absolut toate masurile de protectie e inchisa. 

Gradinitele nu sunt focare de infectie Masura este nejustificata, fara temei logic. 

Printre cele mai mari probleme cu care se confruntă părinții e faptul că mulți nu au cu cine să îi lase pe cei mici. Chiar dacă statul le oferă posibilitatea de a sta acasă, oferindu-le 75% din salariu, sunt părinți care nu vor să riște să își piardă locul de muncă. Nici cei care lucrează de acasă nu sunt mai fericiți de închiderea grădinițelor deoarece nu au timp să stea cu cei mici.  

Nu toți părinții isi permit sa renunte la servici ca sa stea acasa cu copiii. Iar aceștia au de câștigat mergând la grădiniță nu sa fie închiși în casă. 

Este inuman ca părinții sa blocheze toată activitatea pentru ca nu au ce face cu propriii copii. Gradinita online e o mare batjocura! 

Copilului de 3 ani îi este mai bine la grădiniță în timpul zilei, decât cu 2 părinți care lucrează de acasă și nu au timp de el 

Si eu imi doresc reluarea vietii normale, sa merg la serviciu fara a avea niciun stres ca nu am cu cine lasa copilul sau ca risc sa raman fara job. 

Semnez pentru ca am o fetita de 5 ani care anul acesta ar trebui sa isi ia la revedere de la gradinita si ar trebui sa faca acest lucru in conditii normale! Semnez pentru ca sunt parinti mai putin norocosi care nu au cu cine sa isi lase copilul / copiii si astfel de situatiii pot genera probleme in lant. Semnez pentru ca toti avem dreptul de a trai o viata cat mai aproape de normal, in aceste conditii anormale. 

De asemenea, părinții cred că este foarte important pentru dezvoltarea copiilor ca aceștia să poată merge fizic la grădiniță, să interacționeze cu alți copii, să fie parte a unui mediu educațional. 

Vreau o educatie pt copilul meu. O educatie data de cei in masura sa faca asta, nu online, nu pe zoom. Vreau sa aiba activitati, sa se joace cu copiii. 

Semnez aceasta petitie pentru ca inchiderea invatamantului nu va garanta nimanui sanatatea si faptul ca nu vor contacta virusul de oriunde in alta parte. Invatamantul online nu se preteaza pentru nivel prescolar. 

Pentru ca toti copii sa aiba sansa sa socializeze si pentru ca statistic la grupa de varsta 3-6 ani nu au fost inregistrate cazuri grave. 

Este absurd sa privam o generatie intreaga de sansa la educatie normala 

Imi doresc sa imi vad copilul intr-un mediu educational , acolo unde copiii isi au locul. 

Consider esentiala pentru dezvoltarea copiilor participarea lor fizica la activitatile organizate in gradinte si scoli 

1424 de părinți au semnat deja această petiție în ultimele 24 de ore, mulți dintre ei din Cluj-Napoca.  

Un studiu publicat de cercetătorii de la Yale a constatat că îngrijirea copiilor nu a fost asociată cu un risc crescut de răspândire a COVID-19 de la copii la adulți, cu condiția să fie luate măsuri de siguranță – inclusiv dezinfectarea, spălarea mâinilor, screeningul simptomelor, distanțarea socială, purtarea măștii și limitarea dimensiunii grupului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *