In vizor

Sute de familii din Valea Fânațelor, abandonate de administrația liberală: Școala este o ruină, iar clujenii trăiesc în condiții de Ev Mediu

Într-un oraș cu un buget de peste 300 de milioane de euro, sute de familii din Valea Fânațelor trăiesc ca la țară, chiar dacă în oraș, uitați de administrația liberală clujeană. Deși este situată în partea de nord, Valea Fânațelor nu dispune de infrastructură, nu are drumul modernizat, nici trotuare, nici iluminat public, fără apă potabilă, canalizare, creșă, grădiniță, școală – toate aceste utilități nu există într-una din zonele abandonate ale orașului smart, digitalizat și extrem de dezvoltat la capitolul tehnologie, potrivit publicității constante a administrației peneliste clujene și a primarului Emil Boc pe pagina sa de socializare. 

Ziar de Cluj a scris în repetate rânduri despre dificultățile localnicilor din zona Valea Fânațelor, semnalând nepăsarea cu care Primăria tratează sute de familii din Clujul european al anului 2020. Din păcate, de ani de zile situația acestor clujeni rămâne neschimbată, reprezentanții administrației locale și primarul Emil Boc limitându-se la a anunța noi termene și proiecte pentru această zonă a Clujului european – conform sloganului de campanie al lui Emil Boc: „construim Europa la noi acasă” – chiar dacă actualul edil numără deja 16 ani de administrație. 

CITEȘTE ȘI: Valea Fânațelor va fi botezată curând Valea Plângerii. Șoferii își rup mașinile, iar pietonii umblă noaptea cu lanterne – FOTO

„Pur și simplu în orașul unde administrația liberală-Boc se laudă cu 2 străzi asfaltate smart vopsite, sunt clujeni care sunt abandonați în condiții de Ev Mediu”, notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, candidat din partea Alianței USRPlus la Primăria Cluj-Napoca. 

Însă, după cum notează Ungureanu, problemele cu care se confruntă localnicii din zona Văii Fânațelor nu sunt limitate la infrastructură, ci și la modul în care s-a „dezvoltat” acest spațiu cu unități de învățământ, creșe și grădinițe, acces la servicii medicale etc. 

Școala de aici este o ruină, iar clujenii sunt nevoți să-și trimită copiii la unitățile de învățământ în zonele cele mai apropiate, strada Horea ori în cartierul Iris, în condițiile în care transportul public din Cluj-Napoca nu acoperă și această zonă:

„Școală din Cluj-Napoca în RUINE în Cartierul Valea Fânațelor!

Copiii merg la școală în zona străzii, Horea, Iris și pe unde mai apucă cu ajutorul unui microbuz.

Această zonă superbă din Cluj a fost abandonată complet de administrația PNL-Boc.

Nu există mijloace de transport în comun pentru locuitorii de aici. Absolut inadmisibil.

Vorbim de sute de familii abandonate în Evul Mediu care plătesc taxe și impozite uriașe într-un oraș cu buget de peste 340 de milioane de euro pe an!”, semnalează Emanuel Ungureanu.

sursa video: emanuelungureanu/facebook.com

În plus, în acest spațiu subdezvoltat, cu aspect și dotări lipsă specifice Evului Mediu din Clujul european 2020, sunt ridicate 3 biserici, context în care candidatul USRPlus la Primăria Cluj-Napoca, deputatul Emanuel Ungureanu declară că se va opune demersurilor bisericii de a obține terenul aferent școlii aflate în ruină din Valea Fânațelor:

„În zonă s-au construit 3 biserici noi și școala este așa cum o vedeți, o ruină…

Mă opun ferm solicitării bisericii de a primi terenul unde sunt ruinele școlii. Ar fi un abuz incalificabil al Primăriei Cluj-Napoca care oricum închide ochii la faptul că biserica este construită ilegal.

Cartierul Valea Fânațelor are nevoie de creșă, grădinițe și școală, URGENT!”, adaugă Emanuel Ungureanu.

Printre soluțiile propuse de candidatul Emanuel Ungureanu la Primăria Cluj-Napoca figurează dezvoltarea unui cartier Valea Fânațelor cu adevărat european prin construirea unei infrastructuri solide, drum, trotuare, iluminat, canalizare, apă, dar și construirea unei creșe, grădinițe și școală.

Primele promisiuni despre modernizarea străzii Valea Fânațelor (calea de acces către Fânațele Clujului, o arie naturală protejată, situată la câteva minute de oraș) au fost făcute de către conducerea orașului, în 2008.

Ziar de Cluj a reflectat condițiile în care sunt nevoiți să circule clujenii de pe această stradă. 

Deși plătesc taxe și impozite de oraș și au buletin de Cluj-Napoca, ei locuiesc în condiții rurale. La intrarea pe Valea Fânațelor, există asfalt, dar lipsește iluminatul public, așa că locuitorii fie folosesc lanterne noaptea, fie circulă prin beznă. Cu cât înaintezi, situația este tot mai proastă: gropi, lipsă trotuare, vegetație și tufișuri în loc de trotuare.

CITEȘTE ȘI: După 12 ani de promisiuni, o parte din Valea Fânațelor vede asfalt. Acum, șoferii își rup mașinile în gropi, iar pietonii circulă noaptea cu lanterna

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *