Din oras

Sute de cersetori, ridicati de pe strazile Clujului. Campania de eradicare a fenomenului nu face fata

De cand proiectul consilierului local Claudia Anastase de eradicare a cersetoriei a devenit Hotarare de Consiliu Local, Politia Locala a ridicat 193 de cersetori de pe strazile Cujului. Dintre acestia, 180 erau din alte localitati, iar 6 erau copii. De la inceputul anului, insa, politistii au identificat 784 de cazuri de cersetorie in capitala Ardealului.

“Cei din oras, adica 13, au fost dusi la Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Cluj-Napoca, iar minorii au fost dusi la Directia de Protectie a Copilului. Restul au fost trimisi in localitatile de unde provin”, spune Anastase.

Consilierul local spune ca a cerut, zilele trecute, un raport complet al Politiei Locale cu privire la starea cersetoriei in oras. Asta dupa ce, la numarul unic 955 unde pot fi semnalati cersetorii din oras au sunat 63 de clujeni din 1 septembrie pana in prezent.

“Vreau sa stiu daca acesti oameni fac parte dintr-o retea organizata de infractori, daca cei care nu sunt din localitate sunt urcati in tren dar revin. E eficient ce facem? Cati revin? Ar trebui sa facem altceva? Vreau sa stiu daca ar trebui sa ma adresez unei alte entitati. Altfel, e doar o alungare temporara”, explica Anastase.

Aceasta spune ca nu este incantata de rezultatele de pana acum si ca i s-a intamplat chiar sa vada un politist local care a trecut pe langa un cersetor fara sa faca nimic.

“M-am enervat si am sunat eu la numarul unic”, povesteste ea.

Mai mult, ea spune ca nici afisele din mijloacele de transport in comun nu sunt cate ar trebui sa fie.

“Am senzatia ca au fost puse mai mult ca sa scape executivul de mine decat din solidarite pentru un proiect care a devenit HCL. Multe sunt rupte si nu le inlocuieste nimeni, desi ar putea sa faca asta”, incheie consilierul local.

Potrivit Hotatarii de Consiliu Local desfasurarea campaniei  presupune „realizarea a 50 de panouri indicatoare, 100 de afise si 50.000 de stickere cu mesaje de prevenire si combatere a cersetoriei in municipiul Cluj-Napoca, precum si prin amplasarea indicatoarelor in zone desemnate de politia locala ca fiind intens populate de cersetori, distribuirea afiselor catre reprezentantii Companiei de Transport Public pentru a fi amplasate in mijloacele de transport in comun si distribuirea stikerelor cetatenilor clujeni”. Bugetul proiectului este de 6.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *