Reportaj

Șurubaru nu s-a conformat cerințelor lui „master” Boc – Someșul e la fel de plin de gunoaie, iar gonflabila e la fel de ineficientă – VIDEO

În urmă cu o săptămână, Emil Boc, nervos nevoie mare, l-a trimis pe city-manager-ul Gheorghe Șurubaru să se urce în barcă și să pornească pe Someș să adune gunoaiele cu cangea. Am fost curioși să vedem dacă s-a conformat doleanțelor primarului. Miercuri dimineața am pornit într-o inspecție la deja celebrul baraj al lui Șurubaru, cunoscut și sub numele de gonflabila lui Șurubaru. Să vedeți și să nu credeți: o parte din gunoaie trec pe sub și pe lângă barajul de cauciuc.

Există o mare probabilitate ca city-managerul să fi făcut un contract de colaborare cu rațele de pe Someș. Înaripatele se cocoață pe baraj, iar sub greutatea lor stăvilarul se scufundă mai mult în apă și oprește mai multe deșeuri să treacă în aval. Pentru activitatea prestată, rațele primesc râme, insecte și alte delicatese, toate cumpărate din bugetul local.

Stăvilarul lui Șurubaru este păzit aprig de cetățenii care își fac nevoile cu zi cu noapte pe malul din imediata apropiere. Îl sfătuim pe domnul manager al orașului să fie atent când va merge la adunat gunoaie să nu cumva să calce în norocul nenumărat din vecinătatea barajului.

În aval, în zona Sălii Sporturilor, Someșul este plin de deșeurile care au trecut cu succes pe sub gonflabilă. Rațele fac slalom printre alge și deșeuri. Malurile sunt inundate de gunoaie.

În caz domnul Șurubaru a uitat, îi reamintim noi ce i-a transmis șeful său direct:

„Pe raza municipiului Cluj-Napoca, nu în fiecare săptămână, în fiecare zi, personal mă ocup, de la intrarea în Cluj, cu ce înseamnă curățarea acelui baraj de toate deșeurile care vin, de curățarea malurilor și parteneriatul cu Apele Române. Uneori funcționează mai bine, alteori mai complicat. Dacă nu, și aici, managerului orașului i-am spus, «domnul Șurubaru, te urci tu în barcă, dacă nu găsești colaborare, și strângi gunoaiele de pe maluri!»”.

Potrivit conducerii Primăriei, este dificilă colaborarea cu autoritățile din amonte, de unde vin cele mai multe deșeuri.

„În amonte este mai greu, avem de lucru la gradul de cultură civică. Nu sunt extratereștri cei care aruncă gunoaiele în amonte, tot clujeni de-ai noștri sunt. Îi înțeleg și pe cei de acolo, nu poți să cer câtorva administrații din amonte să facă în câteva luni ceea ce alții n-au făcut în 20 de ani”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version