Din oras

Surprize putine pentru schiorii din Cluj. In Feleacu se pregateste un nou snow park si o partie noua pentru copii

In judetul Cluj sunt sapte partii de schi, insa niciuna nu e mai lunga de 1.300 de metri. Din pacate, in lipsa unor ierni geroase, pline de zapada, administratorii partiilor se feresc sa investeasca prea multi bani in lucrari de modernizare. Anul acesta, noutatile apar doar pe partia din Feleacu.

Partia din Feleacu este de departe cea mai accesibila pentru clujenii care vor sa se bucure de o seara pe schiuri. Pentru ca este dotata cu nocturna, partia este extrem de vizitata de clujeni in timpul saptamanii, in ciuda faptului ca are doar 800 de metri si este de dificultate usoara.

Partia Teleschi Feleacu pregateste si in acest an noutati pentru iubitorii sporturilor de iarna. Cea mai mare surpriza le este destinata copiilor care vor sa invete sa schieze.

„La noi chiar vor aparea cateva lucruri noi. Vom mari snowpark-ul, adaugam elemente noi, trambuline si elemente metalice. Pregatim si o partie noua pentru copii, deservita de Magic carpet lift, adica banda de urcare existenta in strainatate pe partiile destinate copiilor”, Radu Muresan, adminitratorul partiei.

Tot aici, schiorii se vor putea bucura si de o terasa noua, dar si de 75 de echipamente de schi noi, destinate inchirierii.

La Baisoara sunt asteptate fonduri europene

In Baisoara functioneaza patru partii de schi. Partia veche, cum este cunoscuta, are 1.200 de metri si este de dificultate medie (partie rosie). Este in administratia Primariei Baisoara, iar Minodora Luca, primarul comunei, spune ca anul acesta schiorii nu se vor bucura de imbunatatiri.

 „Noi incercam sa reziliem contractul cu Consiliul Judetean, in principiu si ei sunt de acord cu asta. Ne-am dori sa accesam fonduri europene destinate turismului si sa imbunatatim conditiile. Nu stim inca cine o va administra, organizam licitatie, ca-n fiecare an”, spune primarul.

Tot in Baisoara functioneaza si partiile Buscat, mai precis Buscat 1 cu o lungime de 1.300 m, de dificultate usoara (partie albastra), Buscat 2, de 900 de metri si dificultate medie (partie rosie) si Buscat 3, de 800 m, clasificata drept partie dificila (neagra). Pentru schiori exista amenajat un snow park, dar nu lipseste nici partia de sanie. Momentan, nici la Buscat nu sunt mentionate investitii pentru sezonul de schi 2014 – 215, insa telescaunul este pornit, ocazional, pentru bikerii pasionati de Down Hill.

Telescaunul, exploatat si toamna

La Dangau Mare sunt doua partii deservite de telescaun. Partia Gemenii are 750 de metri si este de dificultate medie, iar partia Neagra are 400 de metri si este considerata una dificila. Pentru ca in ultimii an partiile au fost mai mult inchise din cauza lipsei de zapada, administratorul partiei a decis ca anul acesta nu vor face investitii in instalatii noi.

„Nu vor fi noutati pentru clientii nostri, speram insa sa fie zapada sa le putem oferi ceva in domeniul schiului”, a mentionat Adrian Moga, administratorul partiilor.

Vestea buna este ca toate partiile pastreaza in acest sezon aceleasi tarife ca si anul trecut.

Sursa foto: Partia Teleschi Feleacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *