Sport

Surpriza plăcută, „U” Cluj? „La început ne-am propus să nu retrogradăm, acum suntem în semifinale”

Echipa U19 din Liga Elitelor a Universităţii Cluj s-a calificat în semifinalele de la Mogoşoaia, acolo unde are nevoie de două victorii pentru a evolua în ediţia următoare a Ligii Campionilor destinată juniorilor.

Deşi a ajuns în penultimul act al campionatului de pe primul loc al clasamentului seriei Vest, cu doar trei înfrângeri în 22 de meciuri, „U” Cluj a avut un cu totul alt obiectiv în luna august a anului 2015. La startul competiţiei, organizate în premieră pentru fotbalul românesc, clujenii şi-au propus „doar” să poată juca şi în sezonul următor al Ligii Elitelor, pe parcurs “U” devenind, însă, o sperietoare pentru toţi adversarii.

„Am câştigat o competiţie nouă, cu alt nivel de valoare, asta deşi, sincer vă spun, la început ne-am propus să nu retrogradăm. Pe parcurs, însă, am dovedit că suntem cei mai buni, iar acum mergem la Bucureşti să vedem dacă putem fi campioni. Va fi greu acolo, dar avem şansa noastră. Am urmărit meciul dintre Dinamo şi Viitorul, chiar dacă, probabil, vor fi alţi jucători săptămâna viitoare, dar maniera de joc ar trebui să fie aceeaşi. Sunt acolo fotbalişti foarte buni, nu trebuie să-i laşi să joace, va fi dificil, dar avem atuurile noastre. O participare în Liga Campionilor? Ar fi extraordinar pentru noi, dar deocamdată mă gândesc doar la meciul de joi”, a spus antrenorul Universităţii, Călin Sălăgean, pentru CJSport.ro, cu o săptămână înaintea semifinalei cu FC Viitorul.

Partida dintre „şepcile roşii” şi echipa patronată de Gheorghe Hagi va avea loc joi, 5 mai, de la ora 19:00, câştigătoarea urmând să dispute finala două zile mai târziu, cu învingătoarea dintre Ardealul Cluj şi Dinamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *