Politica

Sumele fabuloase pe care le încasează cei doi deputați traseiști politici Horia Nasra și Cornel Itu. Realizările în schimb sunt aproape zero barat – VIDEO

Indemnizațiile lunare ale deputaților de la preluarea mandatului până în prezent au tot crescut și au ajuns acum la un nivel de aproximativ 11.000 lei pe lună (2.300 euro). Se mai adaugă și banii pentru chiria cabinetelor parlamentare, cazare, transport și telefonul mobil. Pentru cazare, deputații care nu sunt din București primesc 4.600 lei pe lună pentru cazare. Suma forfetară pentru cabinetele parlamentare și activitatea parlamentară este de aproximativ 25.000 lei. Pentru transport, parlamentarii primesc 1.400 lei pe lună. Diurna este de aproximativ 200 lei, în funcție de numărul de zile pe care le petrece în Parlament. Primesc de la Parlament telefon și tabletă de serviciu. Acesta este pachetul de care beneficiază și cei doi traseiști din Cluj, Horia Nasra și Cornel Itu.

Potrivi ultimelor date oficiale, Horia Nasra a încasat pe luna iunie o indemnizație de 11.438 lei, iar Cornel Itu a încasat tot 11.348 lei.

Realizările celor doi parlamentari din Cluj sunt aproape zero barat de la preluarea acestui mandat până în prezent. Horia Nasra a vorbit de 9 ori în plen, a avut 76 de întrebări și interpelări, 55 propuneri legislative și o moțiune. S-a deplasat în teritoriu pentru a verifica starea drumurilor și cam atât. A lăsat în urma sa o mizerie de nedescris la sediul PSD și un haos în partid.

Pentru o analiză detaliată a activității lui Horia Nasra, urmăriți ediția de mai jos a emisiunii Catalog Parlamentar, dedicată fostului social-democrat:

Cornel Itu are deja trei mandate consecutive în Parlamentul României. Activitatea sa este aproape la fel de anostă ca a colegului traseist Horia Nasra. În acest mandat, a avut 9 luări de cuvânt, 31 declarații depuse în scris, 46 întrebări și interpelări, 70 propuneri legislative și 1 moțiune.

Printre altele, Cornel Itu se laudă cu Muzeul Locomotivei din Dej. Acesta este un proiect care nici măcar nu este al său. Cel care a înființat acest muzeu este de fapt Florin Man, dar Itu și-a asumat meritele în mod incorect.

Pentru județul Cluj, Cornel Itu nu a făcut nimic notabil.

Pentru o analiză detaliată a activității lui Cornel Itu, urmăriți ediția de mai jos a emisiunii Catalog Parlamentar, dedicată fostului social-democrat:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *