In vizor

Sulea despre angajarea cumnatei in Politia Locala: Nu regret nicio clipa

Primarul Florestiului, in privinta caruia Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj cu suspiciunea savarsirii infractiunii de conflict de interese, spune ca nu se simte vinovat de acuzatiile aduse de ANI.

“Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre SULEA HORIA-PETRU, Primar al Comunei Floresti, Judetul Cluj, intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat dispozitiile de numire prin care cumnata sa a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj si, ulterior, in functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti (functie exercitata cu caracter temporar). Astfel, SULEA HORIA-PETRU a incalcat si dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit carora „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, se arata in comunicat.

Primarul sustine ca nu este vinovat de nimic din ce prevede articolul invocat de ANI.

“Doamna Handru a lucrat in cadrul Politiei Locale, nu mai lucreaza in Primaria Floresti. Nu regret o clipa ca am adus-o, nu ma simt vinovat pentru ca niciunul din cazurile prevazute de acest articol, 301 din Codul Penal, nu se aplica. Nu s-a produs niciun beneficiu patrimonial, de material nici vorba sa fie vorba, nici macar nu se pune in discutie. Beneficiu patrimonial, asta ar fi insemnat sa ii ofer eu din proprietatea statului, proprietatea comunei ceva, care sa ii aduca un avantaj patrimoniului personal. De patrimoniu material nici vorba, salariul de aici era mai mic fata de acolo, pe tot parcursul timpului cat a stat in Primaria Floresti. Eu dupa alegeri am facut diviziunea muncii si printr-o dispozitie a primarului, conform Legii 215 am delegat din atributiuni viceprimarului si altor persoane din primarie, astfel incat la momentul respectiv Politia Locala era in subordinea domnului viceprimar. Nu vad unde am gresit si probabil ca la un moment dat, mai repede sau mai tarziu adevarul va prima”, a spus Sulea.

Acesta a accentuat faptul ca la acea vreme Primaria Floresti se lupta cu o lipsa acuta de personal si legislatia i-a permis sa angajaze oameni prin transfer.

“Eu nu stiu de ce s-a ajuns in situatia data, dar probabil ca daca voi ajunge la Parchet vom putea sa facem lumina in acest caz, desi nu este un caz. Ce pot sa va spun, la vremea respectiva fiind blocate angajarile prin concurs, se puteau face angajari doar prin transfer in interes de serviciu. In Primaria Floresti la acea vreme era un vid mare in ceea ce priveste functionarii publici, nu aveam efectiv cu cine sa lucram, motiv pentru care la vremea respectiva am apelat la aceasta metoda, pusa la dispozitie de guvernul USL. Am angajat cred ca vreo 9 oameni pe care i-am adus prin transfer in interes de serviciu din diferite institutii descentralizate ale statului catre Primaria Floresti. Am adus oameni de la Garda Financiara, de la OPC, am adus de la Vama, din Directia de Sanatate Publica si din vreo trei primarii functionari publici care si-au manifestat dorinta de a se transfera in Primaria Floresti. Printre aceste 9 persoane se numara si doamna Handru, care a lucrat la Directia de Sanatate Publica pe inspectie, aveam nevoie de oameni inclusiv la Politia Locala pentru ca erau putini si destul de lipsiti de experienta in ceea ce priveste inspectia efectiv”, a subliniat primarul.

Mai mult, primarul considera actiunea ANI o metoda de intimidare, dar spune ca este intangibil.

“Pe mine ma socheaza faptul ca apelam la tot felul de metode de intimidare. Eu nu sunt un om pe care sa-l intimideze nimeni. Numai bunul Dumnezeu ma intimideaza si lui ii port respect. In ceea ce priveste ce se intampla aici, eu as numi-o un soi de facatura. Va spun sincer, daca am reusit sa duc facaturile lui Ceausescu in ’87, cand m-au tinut la Securitate inchis o saptamana pe nedrept, le voi duce si astea pana la capat. Am fost si voi ramane aceeasi persoana verticala si sper intangibila, desi unii incearca sa ma atinga intr-un fel sau altul. Va spun acest lucru pentru faptul ca am venit in politica si in administratie in mod deosebit sa demonstrez si sa fac altceva fata de ce nu au facut o gramada de oameni in 24 de ani. Daca voi reusi, bine, daca nu, eu raman acelasi Horica, pe care il stiu toti florestenii”, a conchis Horia Sulea.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version