Vocea ta

Stuporile ipocrite ale primarilor Boc şi Pivariu. Ei sunt mici, nu ştiu nimic…

Cristian Marchiş, deţine pe Facebook o pagină „de persoană publică” dar care se descrie a fi mai mult „persoane care nu se consideră persoană publică, numai un membru activ al comunității”. Ca membru al comunităţii din cea mai mare comună a României, Floreşti, acesta face o observaţie de bun simţ care merită citită şi reflectat pe marginea ei:

„Primarul comunei Floreşti, Bogdan Pivariu „a observat cu stupoare că se depozitează ilegal deșeuri pe malul Someșului”. Asta după ce în mandatul anterior de viceprimar problema gunoiului a fost una din puținele lui atribuții.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc „a observat cu stupoare că apar blocuri între case”. Asta după ce el se mândrea că în timpul lui liber cutreiere orașul să vadă neregurile. Și a observat această „neregulă” după peste zece ani de mandat de primar.

Eu observ cu stupoare că în spatele acestui comportament clasic de primar pot sta două lucruri:

– ori mint cu nerușinare știind că oamenii sunt destul de naivi să le tot voteze sau știu că voturile oricum sunt aranjate

– ori nu și-au făcut treaba în mandatele anterioare

Dacă este prima variantă înseamnă că au încălcat grav regurile eticii și cetățenii ar trebui să intervină și să le taxeze. Dacă e vorba de a doua variantă atunci ar fi cazul să vireze înapoi la bugetul local salariile primite până acum ca funcționari publici…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *