Sanatate

Studiu despre impactul COVID-19 asupra sănătății mintale, realizat de specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase Cluj. Cum puteți participa la această cercetare

Specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și ai Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca realizează în această perioadă o cercetare cu privire la impactul pe care îl are pandemia COVID-19 asupra angajaților din sistemul sanitar, dar și asupra populației generale.

“Este un studiu prin care dorim să aflăm care este impactul pandemiei COVID-19 asupra sănătății psihice a personalului expus riscului crescut de contaminare (sănătate, situații de urgență, ordine publică, apărare și siguranță națională) și a populației generale, să identificăm factori care pot determina reducerea riscului de apariție a tulburărilor anxioase și dorim să testăm eficiența unui program-pilot de creștere a rezilienței la stres, menținerea sănătății psihice și prevenirea epuizării la locul de muncă”, precizează Sebastian Armean, investigator principal, medic psihiatru în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și asistent universitar în cadrul UMF.

Această cercetare a primit Avizul Comisiei de Etică a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. La cerere, formularul extins și protocolul de cercetare vă pot fi puse la dispoziție.

Invităm și noi, cititorii noștri, să participe la această cercetare. Timpul necesar de completare este de aproximativ 8 minute.

Chestionarul poate fi accesat AICI.

Realizatorii studiului au realizat și un site, www.psysafe.org, unde poate fi completat chestionarul în limbile română, maghiară, italiană și engleză. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *