Jos palaria

Studentul medicinist Ahmed El-Astal a avut ocazia să-și practice viitoarea meserie pe viu și s-a descurcat. “Văd că, după toate sutele de nopți dedicate științei și dedicate sufletelor, am avut rezultat”

Am aflat cine este tânărul care a intervenit prompt și eficient la accidentul de ieri de pe Calea Turzii în care un șofer aflat sub influența alcoolului a părăsit carosabilul aterizând în gardul unei case. Se numește Ahmed El-Astal, este student în anul 4 de medicină și voluntar de 3 ani la Ambulanță. El este cel care a oprit să acorde primul ajutor șoferului în stare de ebrietate.

“L-am găsit în timpul unei convulsii Tonico-Clonice deci în mod cert și-a pierdut starea de conștientă în timpul mersului, motiv pentru care a ieșit  de pe carosabil provocând accidentul. Imediat am identificat patologia acestuia după care i-am acordat suportul vital de bază urmând să îl ridic în ax, pentru a evita posibilele leziuni ale coloanei și l-am menținut stabil până la sosirea echipajului SMURD. Intr-un final, l-am predat în siguranță și asta e tot ce s-a întâmplat”, a declarat acesta.

Jos pălăria! Mai ales că, după cum ne-a declarat: “am acționat corespunzător, iar pentru mine, este un moment important acesta, faptul că văd că, după toate sutele de nopți dedicate științei și dedicate sufletelor, am avut rezultat și am reușit, împreună cu ajutorul unui pompier îmbrăcat în civil, să stabilizăm un pacient traumatizat în stare convulsivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *