Focus

Studentul de la FSEGA Cluj-Napoca, mort în spitalul din Arad, avea SIDA! Părinţii se uitau şocaţi la certificatul constatator al decesului

Claudiu Nica, studentul de 20 de ani de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (Universitatea Babeș-Bolyai) Cluj-Napoca, care a murit marți noaptea la Spitalul Judeţean Arad, avea SIDA! 

Conform certificatului medical constatator al decesului, acesta a murit în urma unui stop cardio-respirator. Asta apare în prima linie a documentului medical, însă la punctele următoare este subliniat faptul că tânărul suferea de sindromul imunodeficienţei umane dobândite (SIDA). 

Surse apropiate familiei din localitatea Tăgădău, comuna Beliu, spun că părinţii tânărului mort au fost nedumeriţi atunci când au citit întreg certificatul medical constatator al decesului. Nu ştiau că fiul lor suferă de SIDA!

Aceştia suţineau, în faţa celor adunaţi în faţa sicriului, că nici Claudiu, fiul lor, nu ştia nimic. Cu toate acestea, surse medicale, spun că în cazul bolnavilor de SIDA există o anumită protecţie a identităţii acestora, şi posibilitatea ca familia să nu ştie nimic poate fi una ridicată. 

Surse apropiate familie povestesc faptul că tânărul suferise un prim stop cardio-respirator luni dimineaţa, iar la orele amiezii a mai urmat un al doilea. La acesta a fost nevoie de resuscitare, lucru pe care medicii arădeni l-au reuşit. L-au readus la viaţă, însă doar pentru câteva ore. Marţi dimineaţă, în jurul orei 3,00 a fost constatat decesul.

Înmormântarea lui Claudiu Nica va avea loc joi, la ora 13,00 la cimitirul din localitatea Tăgădău din comuna Beliu.

 
Ziar de Cluj a mai scris despre suspiciunea de HIV în ceea ce îl priveşte pe studentul de la FSEGA Cluj-Napoca, suspiciune pe care au avut-o medicii care l-au examinat la Spitalul Judeţean Arad (citeşte aici )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *