Jos palaria

Studentii medicinisti isi continua campania de donare de sange

Organizatia Studentilor Medicinisti deruleaza intre 7 si 12 decembrie campania “Doneaza sange, fii erou!” prin care fac eforturi, an de an, sa ajute la reducerea deficitului de sange din clinicile universitare. 

Sunt asteptati sa isi asume acest act umanitar nu doar studentii, ci si oricine care indeplineste conditiile obligatorii pentru donarea de sange. Intre acestea, incadrarea intre 18 si 60 de ani, stare de sanatate buna, greutatea de peste 57 de kilograme, sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inainte, sa nu fi avut herpes, hepatita, TBC, malarie sau alergii. De asemenea, potentialii donatori ar trebui sa nu fie raciti, sub tratament, sa fi facut vaccinuri in ultimele doua saptamani, sau vreo operatie minora in ultimele 3 luni ori una majora in ultima jumatate de an. 

Donatorii primesc 7 bonuri de masa de peste 57 de lei, o serie de analize gratuite, reducere de 50% pentru transportul in comun pentru o luna si o zi libera. 
Pana acum, la evenimentul de pe Facebook si-au anuntat participarea 740 de studenti. 

Scopul campaniei este atat de sensibilizare a tinerilor in privinta actului de donare a sangelui, cat si sprijinirea Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Cluj. 

Campania a inceput in urma cu cativa ani, se desfasoara de cel putin doua ori pe an, pe parcursul a cate patru zile. Pentru eforturile sustinute pe care le fac constant in incercarea de a rezolva o problema acuta a sistemului medical clujean, le spunem Jos Palaria! celor de la OSM Cluj. 

Foto: imparte.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *