Din oras

Studenți, veniți de luați chirie! Garsonieră lângă FSEGA, cu cocori care se împerechează în stufăriș, la numai 250 de euro!

Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, îi sfătuiește pe tineri să vină în centrul universitar dacă pot. Problema e că nu sunt suficiente locuri pentru toți în cămine, având în vedere că acestea s-au deschis doar parțial din cauza pandemiei, așa că studenții ar trebui să stea în chirie, în cel mai scump oraș din țară.

„Eu îi încurajez să vină, căminele sunt organizate în condiții de siguranță. De asemenea, dacă vor să își ia chirie, la fel, îi încurajez să o facă deoarece prezența în mediul academic merge dincolo de cursuri. Viața universitară nu înseamnă doar prezența fizică la cursuri și seminarii. La noi, cele mai multe facultăți s-au organizat în sistemul hibrid de învățare. Rămâne o problemă pentru cei care ar fi avut loc la cămin și nu au găsit acum. Studenții care au drept la un loc în cămin și nu au găsit, dar nici nu au posibilitatea financiară să plătească o chirie în Cluj pot să studieze doar online de acasă, chiar dacă facultatea la care sunt înscriși funcționează în scenariul hibrid”, a explicat rectorul UBB, citat de edupedu.ro.

Ziar de Cluj vă prezintă astăzi o garsonieră de închiriat în Cluj-Napoca, aproape de FSEGA, în cartierul Gheorgheni, din dorința de a veni în sprijinul studenților care, sfătuiți de rectorul UBB, vor să își ia chirie la Cluj.

Garsoniera, așa cum este postată pe site-ul compariimobiliare, are 30 mp, dar nu trebuie să credeți tot ce scrie în anunțurile de pe site-urile de imobiliare. Cel mai probabil, are 28.

Este situată la parter, deci e posibil ca sub podea să fie beciul, așadar va trebui să vă luați iarna în picioare șosete groase de lână, mai ales că această garsonieră nu are nici centrală termică proprie, încălzirea realizându-se prin sistemul de termoficare (așadar nu puteți decide când să porniți sau să opriți căldura).

Nu aveți loc de parcare, însă Gheorgheniul are multe colțuri de stradă unde puteți parca. În plus, în multe zone din cartier, după modernizarea bulevardului principal, se practică și parcarea la liber pe trotuare.

Garsoniera este descrisă ca fiind mobilată și utilată modern. Să vedem ce înseamnă „modern”, în limbaj imobiliar modern, analizând pozele de prezentare. Le luăm în ordine, așa cum sunt încărcate pe site-ul de anunțuri:

În prima imagine, putem vedea baia. Probabil că agentul imobiliar a fost impresionat de faianța care ilustrează doi cocori care se împerechează în stufăriș.

Cocorii care se reproduc pot fi văzuți în baie din toate pozițiile, în oglindă ei părând a se împerechea invers, spre deliciul viitorilor chiriași. Dacă un cuplu va închiria această garsonieră, imaginile de pe faianța din baie i-ar putea chiar inspira pe studenți în viața lor universitară și, de ce nu, sexuală!

În cea de-a doua imagine, îl vedem, probabil, chiar pe proprietar. El se află după ușă, dacă privim atent între dulapul de pe vremea lui bunica și patul matrimonial, în care cuplurile de chiriași pot concepe copii, inspirați de cocorii din baie. Camera dispune și de o canapea și de un covor cam antic, însă util, dacă sub apartament aveți beciul rece și umed.

În cea de-a treia imagine, ne delectăm cu aceeași cameră (fiindcă nu este alta), dar din unghiul opus. Vedem că veți dispune și de un birou auster, de o draperie mov și de o mică bucătărie, căreia i se observă ușa în dreapta.

În cea de-a patra fotografie vedem balconul, pozat însă din cameră. Fiind mic, era probabil greu de fotografiat dintr-însul. Ușile de trecere par a fi din lemn și din sticlă, termopanul fiind rezervat doar geamurilor de la balcon. Caloriferul este de dinainte de 1989, la fel ca blocul. E clar că proprietarul a investit în garsoniera sa doar minimul necesar, pentru ca să poată cere 250 de euro chirie, pe timp de pandemie.

În ultima fotografie vedem bucătăria înghesuită. Peste mașina de spălat avem arzătorul de gaz cu două ochiuri, fiindcă nu mai era loc de un aragaz. Va trebui să aveți grijă să nu spălați haine în timp ce gătiți, pentru a evita ca trepidațiile mașinii de spălat să vă răstoarne oala de pe foc.

„Va oferim spre inchiriere o garsoniera in zona Gheorgheni, mobilata si finisata, cu o suprafata de 30mp. Este decomandata cu un dormitor, bucatarie, baie si un balcon. Aceasta dispune de incalzire prin termoficare, frigider, aragaz si alte utilitati. Este pozitionata intr-o zona deosebit de linistita, in apropiere de Iulius Mall si FSEGA”, sună anunțul garsonierei de 250 de euro, în care puteți locui la Cluj.

În condițiile în care la cursuri nu va trebui să mergeți, iar evenimentele din oraș nu mai sunt la fel de frecvente (și de frecventabile) ca înainte de pandemie, veți sta mult acasă în această garsonieră, gătind deasupra mașinii de spălat, privind în baie cocorii în călduri.

Dacă vă decideți să vă mutați în această garsonieră deosebită de lângă FSEGA, va trebui să plătiți, cel mai probabil, în prima lună, pe lângă chiria de 250 de euro și o garanție (sau două) de 250 de euro, plus comisionul agentului imobiliar (50% din prețul de închiriere, adică 125 de euro). Va trebui să achitați, așadar, în total, 625 de euro. La cursul BNR, 3045 RON. Probabil, salariul părinților pe o lună. Iar din a doua lună, vin și cheltuielile. La Cluj însă e fain, așa că merită! Veniți de luați chirie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *