Din oras

Studcard pune studenții pe drumuri. Din trei sedii, doar unul este funcțional

Scris de 238

Zeci de studenți trec frecvent pe la sediul Studcard din Zorilor și Hașdeu ca să își ridice cardurile necesare pentru gratuitate la transport în comun și reduceri, dar bat drumul degeaba pentru că sediile sunt închise.

Studenții care vor să își facă un card Studcard trebuie să se înarmeze cu răbdare cât cuprinde pentru că din cele trei sedii ale organizației studențești (Observatorului, Hașdeu și Casa de Cultură a Studenților), doar unul funcționează. Tinerii merg, bat la ușă, dar degeaba că trebuie să facă cale întoarsă.

Sediul Studcard din strada Observatorului 1-3 este închis. Pentru majoritatea studenților este prima oprire în drumul spre emiterea unui card, mai mult sau mai puțin gratuit, care să le servească la eliberarea gratuită a legitimației de transport în comun. Conform site-ului studcard.ro sediul central este cel de pe strada Observatorului 1-3, cu un orar de funcționare de luni până vineri între orele 10-18. Dar degeaba, pe ușa sediului sunt lipite afișe de la diferite evenimentele organizate cu diferiți parteneri printre care și autoritățile locale.

În colțul de jos al geamului sunt două hârtii albe prin care studenții sunt înștiințați să meargă la sediul de la Casa de Cultură a Studenților pentru eliberarea Studcard-ului.

“Nu mai funcționează din noiembrie. În fiecare zin vin 10-15 studenți, nedumeriți, se învârt pierduți prin zonă crezând că cineva o să apară și să le dea vreo informație, apoi intră amărâți și mă întreabă dacă e cineva de la Studcard acolo, le spun că nu și pleacă dezamăgiți”, ne spune secretara firmei vecine.

La o privire mai atentă în interiorul sediul Studcard de pe strada Observatorului 1-3 se disting saci menajeri lăsați de izbeliște, aparatură tehnică dezafectată, maculatură și articole de papetărie prăfuite, o priveliște într-adevăr dezolantă. “Am colegi care au fost pe Observatorului și s-au plimbat toată ziua, dintr-un loc în altul până când au renunțat și s-au dus la OMNIPASS”, ne spune Angela, studentă în anul doi la master.

De la sediul Studcard de pe Observatorului mergem în Hașdeu unde se concentrează marea masă a studențimii clujene.

“Așa am pățit și eu. Prima dată am fost sus în Observatorului, de acolo am venit în Hașdeu pentru ca într-un sfârșit să ajung la Casa de Cultură a Studenților unde am plătit 20 de lei pentru card”, ne spune N. A. studentă la UBB. La Centrul de Resurse pentru Studenți al UBB din Hașdeu două doamne de serviciu ne spun “încercați pe Avram Iancu, acolo se duc majoritatea studenților să-și facă card”. Și așa ajungem și la sediul Studcard de la Casa de Cultură a Studenților de unde aflăm că “doar aici facem Studcard, costă 20 de lei pe an și se emite pe loc pentru a putea beneficia de gratuitate la transportul în comun”, ne explică reprezentanta Studcard de la sediul respectiv.   

Aceste carduri le sunt necesare studenților pentru abonamentul la transportul în comun, dar beneficiază și de anumite reduceri la magazine, localuri, evenimente, meciuri.

“Realizarea acestor carduri permite întocmirea unei baze de date unitare ce funcționează ca un filtru menit să garanteze autenticitatea statutului de student, neputându-se avea evidența exactă a tuturor studenților pe baza carnetului clasic, de altfel, ușor de plastografiat”, ne-a precizat Corina Ecaterina Croitoru, membru în Comisia pentru învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități și societatea civilă din cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca.

Pe lângă faptul că studenții sunt plimbați dintr-o parte în alta ca să obțină respectivul card, mai trebuie să și achite cei 20 lei.



ULTIMA ORĂ

  • Acum 2 hours In vizor
    Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
  • Acum 2 hours Politica
    Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
  • Acum 2 hours In vizor
    O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
  • Acum 3 hours Din oras
    Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
  • Acum 5 hours Din oras
    TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
  • Acum 14 hours Politica
    O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
  • Acum 19 hours PubliNews
    Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
  • Acum 20 hours PubliNews
    Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
  • Acum 20 hours Politica
    Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
  • Acum 20 hours Straineze
    Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
  • Acum 21 hours Din oras
    Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
  • Acum 23 hours In vizor
    VEŞTI BUNE: Boc ne promite că s-ar putea să-l vedem pe Şurubaru depunând efort la remontarea stăvilarului anti-gunoi de pe Someş pentru banii de city manager pe care-i primeşte. Sperăm la măcar o fotografie în care să indice cu degetul
  • Acum 23 hours Vocea ta
    INCREDIBIL! Domnilor, doamnelor, domnişorilor, domnişoarelor de la Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, vi se pare normală, măcar legală, această situaţie?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE