Diete

Strugurele – concentrat de energie solara

Valoarea incomparabila a strugurelui – fruct delicios, magnific, simbolic, fruct al sfintei impartasanii – este dovedita de continutul sau bogat:

 

 

100 g de struguri copti contin: apa – 81 g; protide – 1 g; lipide – 1 g; glucide – 17 g; celuloza – 0,2 g.

 

 

Elemente minerale (mg la 100 g): sulf – 8 mg; fosfor – 20 mg; clor – 3 mg; sodium – 2 mg; potasiu – 198 mg; magmeziu – 10 mg; calciu – 20 mg; fier, zinc, cupru, mangan, iod (sub 1 mg).

 

 

Vitamine (mg la 100 g): acid ascorbic – 4 mg; B1, tiamina – 0,04 mg; B2, riboflavina – 0,02 mg; PP, acid nicotinic – 0,20 mg; B5, acid pantotenic – 0,07 mg; B6, pirodoxina – 0,08 mg; carotenoizi active – 0,03 mg.

 

 

In plus, strugurii negri contin oenocianina, un tonic ce nu afecteaza nervii.

 

 

Sucul de struguri, extras din boabele de struguri plini de soare si pe care dr. Herpin, in 1865, il numea “lapte vegetal”, are o compozitie care il face sa poata fi comparat cu laptele de mama, iar zaharurile sale constituie, potrivit mai multor specialisti, “un element al sangelui normal”.

 

 

Valoare alimentara. Continutul ridicat de zaharuri direct asimilabile (care nu necesita hidroliza) si bogatia incomparabila de glucoza, levuloza, manita (care se transforma in maltoza prin oxidare), dulcita (izomer al manitei alcatuit din aceleasi elemente, dar care are atomii grupati diferit in cadrul moleculei), precum si nivelul ridicat de potasiu situeaza strugurele in categoria alimentelor nutritive si energetice prin excelenta.

 

 

Virtuti terapeurice:
 

 

Biochimia lui alcalina ii permite sa pastreze echilibrul pH-ului, care indica, in mod firesc, un usor caracter alcalin.
Tonifiant al fortei musculare, element remineralizant de inalta calitate, strugurele participa la intinerirea cutanata prin accelerarea trecerii influxului nervos si contribuie la tonicitatea muschiului cardiac.
Capacitatea sa de detoxifiere descongestioneaza ficatul prin stimularea actiunii sale si a diferitelor functii hepatice.
Un veritabil concencentrat de energie solara, strugurele restabileste mineralizarile deficiente si vine in ajutorul persoanelor astenice si a celor surmenanti sau stresati, prin cresterea rezistentei la oboseala fizica si nervoasa.
Descongestioneaza splina si combate anemia.
Actiunea sa de detoxificare combate reumatismul si artritismul prin accelerarea eliminarii acizilor organici.
Este un drenor puternic, actioneaza impotriva edemelor, azomiei si calmeaza tulburarile intestinale rebele prin actiunea sa laxative.
Se digera usor, desi e acru la gust, iar aceasta aciditate persista pe tot parcursul digestiei stomacale; creste secretia de suc gastric. Pentru persoanele “hipoclorhidrice” este foarte indicat sa bea cate un pahar cu suc de struguri cu o jumatate de ora inainte de masa.
Are o puternica actiune anticancerigena.

 

 

Iata un  fruct miraculos, dar plin de caldura al Pamantului, mama noastra, care participa la perpetuarea speciei. Legatura dintre Om si Natura este prezentata, o data in plus, de vita-de-vie si fructul ei miraculos, strugurele. Locuitorii acestei planet ear trebui sa acorde mai multa atentie bobitelor lui aromate, dand mai multa valoare fructelor toamnei.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *