Din oras

Strazile Clujului, adevarate curse cu obstacole

Lucrarile de pe strazile Clujului dureaza deja de sapte luni. Termenele de finalizare se prelungesc, muncitorii nu mai pleaca de pe strazi ce trebuiau predate, cu fundita rosie, acum cateva luni, iar calvarul soferilor si al pietonilor e departe de a fi incheiat. Si daca asta nu era de ajuns, strazi care au fost sparte acum cateva luni sunt din nou asaltate de excavatoare, iar santierele din intregul oras sunt adevarate capcane pentru pietoni. 

In urma cu doua saptamani, un nevazator, directorul Liceului Special pentru Deficienti de Vedere, a cazut intr-o groapa semnalizata necorespunzator din centrul orasului. Altii s-au impiedicat de cablurile care ies din pamant la tot pasul sau chiar au alunecat cu piciorul in canalele lasate descoperite si nesemnalizate. Intreg orasul e o capcana in momentul de fata, nu doar pentru pietoni, ci si pentru soferi. 

Zeci de canale din mijlocul carosabilului se ridica acum la cativa centimetri buni se stratul de asfalt inca incomplet. Soferii fac slalom zi de zi printre ele – la cea mai mica neatentie, ar putea sa le avarieze grav masina. Astfel de canale se inalta semet pe strada Motilor, in capatul strazii Memorandumului, pe strada George Baritiu, pe strada Regele Ferdinand, ca sa dam doar cateva exemple. 

Cele mai multe dintre ele sunt nesemnalizate, astfel ca multi soferi le observa mult prea tarziu. 

Nu inteleg de ce trebuie sa fie diferenta asta dintre asfalt si canale timp de cateva saptamani deja si de ce, daca tot nu pot face nimic acum in aceasta privinta, nu semnalizeaza cum trebuie obstacolele. Doar azi mi-am lovit masina in trei dintre ele, in unele locuri chiar nu ai cum sa le ocolesti”, spune un sofer indignat. 

Toate lucrarile din oras ar trebui sa fie finalizate, conform termenului, la sfarsitul acestui an. Daca santierele nu vor fi inchise pana atunci, banii primiti de la Uniunea Europeana pentru aceste lucrari vor inceta sa mai vina, iar executia lor va trebui suportata din banii municipiului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *