Din oras

Strazi de evitat pe canicula

Scris de 959

Daca unele zone ale Clujului baltesc la primii stropi de ploaie, alte zone sunt pur si simplu de evitat atunci cand termometrele arata peste 30 de grade. Cel mai bun exemplu il gasim in plin centrul Clujului, unde strazi proaspat modernizate duc lipsa acuta de umbra sau cismele cu apa. De exemplu, pe strada Avram Iancu te poti scalda linistit. In soare, desigur, pentru ca apa lipseste cu desavarsire.

Secat si uscat, Clujul se topeste sub picioarele trecatorilor. De pe Str. Napoca, pana pe Iuliu Maniu, I.C Bratianu, Mihail Kogalniceanu, Avram Iancu, Dorobantilor, Regele Ferdinand, Bob sau 21 Decembrie, copacii sunt atat de putini incat, uneori, poti vedea cum oamenii se ascund palcuri sub coroanele pomilor. Pare o imagine amuzanta, dar, din pacate, nu e, mai ales atunci cand norocul (umbra) se opreste brusc, la colt de strada.

soare

Pe strada Napoca, in loc de copaci si cismele, avem grafitti si cabluri atarnate.

napoca, cabluri

Pe Baritiu, proaspat renovata, au uitat de cismele. E in regula, am inteles ca sunt facultative. In schimb, gasim rasarite, pe ici pe colo, pungi de gunoi puse frumos langa stalpi.

bunga de gunoi baritiu

Pe Str. Universitatii, oamenii stau ascunsi sub copacii storsi de caldura.

 

str. universitatii

Desigur, cea mai mare caldura o gasim pe Avram Iancu. Acolo, daca nu ar fi centrul orasului, ai putea linistit sa crezi ca esti pe o plaja pustie.

avram iancu

La fiecare canicula, centrul orasului e inundat de raze solare. Pentru ca cei de la urbanism, impreuna cu administratia locala, nu s-au sinchisit sa planteze, pe ici pe colo, macar un copac, sau sa arunce, din loc in loc, cate o cismea cu apa, va recomandam cu toata caldura, ca in perioada caniculara, sa stati cat mai mult in case, iar daca e absolut necesar sa iesiti pe Centru, sa aveti la indemana o umbrela si multe lichide.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE