Din oras

”Strâmtorata” primărie a lui Emil Boc (că a clujenilor nu mai este) sparge câteva milioane pentru un ”concurs” de modernizare a Liceului ”Lucian Blaga” și a străzilor adiacente

După concusrsul de ”soluții” de anul trecut realizat pentru modernizarea Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” și a străzilor adiacente în care s-au spart niște bani fără să aflăm ce se va integra în peisaj hotelul ilegal lipit de hala Agroalimentară din Piața Mihai Viteazul, ”bocăria”, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România și cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania, anunță lansarea Concursului Internațional de Soluții pentru modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”. Premiul I reprezintă valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare, respectiv peste 3,5 milioane de lei fără TVA.

Trebuie să trăiască și arhitecții din ceva. Așa că se vor da și premii de consolare: premiul II, în valoare de 75.000 de lei, TVA inclus și premiul III, care este în valoare de 40.000 de lei.

Din juriu fac parte arhitecți din România, Ungaria și Marea Britanie. care vor fi uimiți după ce OSĂ se facă și lucrarea că ce OSĂ fie pe teren nu seamănă de nicio culoare cu ce au premiat ei.

Nu se spune din ”bocărie” că (scuzați limbajul de lemn artistic împănat cu englezisme de corporație): ”Obiectivele proiectului se referă la completarea și reorganizarea ansamblului educațional în vederea maximizării suprafețelor folosite pentru școală și adaptării spațiilor acesteia la principiile educaționale ale secolului nostru, precum și la exigențele de eficientizare energetică. (adică: bla-bla-bla, ce din coadă sună bine – n. red.)

De asemenea, se urmărește integrarea în zonă a clădirilor existente și adecvarea noilor intervenții, amenajarea curții școlii cu accent pe suprafețe verzi cât mai mari și materiale prietenoase cu mediului, amenajarea spațiului urban adiacent liceului în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acestuia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători și generând o infrastructură de calitate prin integrarea principiilor walkable și smart city”.

Prin urmare și care va să zică: ”principii walkable și smart city”. Mai ales ”smart city” în orașul în care șeful departamentului IT din ”bocărie” are aproape aliura lui Neag de la CTP în raport cu tehnologia pe care este chemat să o stăpânească (adică e un matusalem al digitalizării), în orașul în care pică site-ul municipalității atacat de hakeri, cu regularitate, fix numai în ziua în care se depun cereri și solicitări online pentru abonamente parcări sau se plătesc taxe și impozite, în orașul în care unica digitalizare este cea în care ni se randează un Emil Boc explicându-i altui Emil Boc cum OSĂ facă metrou, centură metropolitană, tren de mare viteză, amenajarea Cetățuii, pasaj Tăietura Turcului, Bazin Multiolimpic (să-și țină Untold și concerte-croazieră în bazin), parcuri, Someș Navigabil șamd.

Măiestrică, 20 de ani de împuțit în funcție este mult prea mult!

Scurt istoric al Liceului care OSĂ fie modernizat:

  • 1972 – anul înfiinţării, sub denumirea  Liceul de Electrotehnică şi Fizică nr.3, ce pregătea specialişti în domeniul fizicii nucleare şi electronişti pentru automatizări, sub patronajul Comitetului de Stat pentru Energie Nucleară
  • 1979 – a devenit Liceul de Matematică – Fizică nr.1
  • 1981 – liceul îşi mută sediul de pe Calea Mănăştur în cartierul Gheorgheni
  • 1988 – îşi schimbă denumirea în Liceul Teoretic nr.1
  • 1994 – are loc unificarea liceului cu Şcoala Generală nr.18 şi înfiinţarea unei unităţi de învăţământ cu clasele I – XII, sub denumirea de Liceul Teoretic „Lucian Blaga”  
Exit mobile version