In vizor

Strada SMART Molnar Piuariu a fost vandalizată. Stația de încărcare a mașinilor electrice nu mai funcționează

Alegerea străzii Molnar Piuariu din Mărăști pentru a fi transformată în prima stradă SMART din Cluj-Napoca a fost de la început o idee contestată mai ales de cei care locuiesc în acea zonă. Clujenii care stau acolo aveau alte priorități, nu o stradă SMART bună doar pentru pozele primarului Boc de pe Facebook. 

Clujenii s-ar fi bucurat mai degrabă de un parking, mai ales că strada SMART le-a desființat locurile de parcare, sau poate de un parc sau un loc de joacă. Adică lucruri mai pământești. Ziar de Cluj atrăgea atenția asupra faptului că oamenii de pe strada Molnar Piuariu, o străduță dintre blocuri intens circulată, și-ar fi dorit alte proiect pentru cartierul lor. 

La mai puțin de șase luni de la inaugurare, stațiile pentru încărcarea mașinilor electrice au fost deja vandalizate, iar Primăria trebuie să cheltuie alți bani pentru repararea lor. 

”De multa vreme, statia de incarcare oentru masini electrice de pe Molnar Piuariu nu functioneaza.Am inteles ca la priza type 2 este o problema deoarece a fost smulsa afara dar chademo si ACDC in continuare nu functioneaza. Am incercat astazi 04.01.2021 sa incarc masina la priza ACDC dar statia decupleaza singura dupa 2-3 minute.V-as ruga sa luati masuri deoarece numarul de autovehicule electrice este in continua crestere in Cluj-Napoca”, semnalează un clujean. 

Primăria i-a răspuns acestuia că motivul pentru care stația este nefuncțională este că aceasta au fost vandalizată, fiind nevoie de reparare ei.

 ”Din cauza vandalizarii acestei statii de incarcare sistemele de protectie si securitate decupleaza automat incarcarea. Pana la remedierea defectelor avem rugamintea de a utiliza restul statiilor de incarcare puse la dispozitie de municipiul Cluj-Napoca”, este răspunsul Primăriei.

Acest proiect se va dovedi a fi ori complet inutil, ori consumator de bani publici, în condițiile în care de la început nu a fost dorit de către riverani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *