Din oras

Strada Plopilor a rămas cheală. Modernizarea "Orașului Comoară" a dus la tăierea a zeci de copaci

În viziunea unora din Primăria Cluj-Napoca, modernizarea orașului înseamă să trăim doar printre betoane. Așa s-ar explica tăierea a zeci de copaci, aflați aproape de maturitate, de pe strada Plopilor din Cluj-Napoca. Defrișarea arborilor vine după ce municipalitatea spune că va lărgi drumul.

Copacii care au crescut de peste 10 ani pe strada Plopilor au fost făcuți una cu pământul în doar câteva ore. Nimei nu clipit când a dat autorizația de tăiere a arborilor. Așa văd unii modernizarea Orașului Comoară”, plin de betoane și fără spațiu verde.

Oamenii care locuiesc pe strada Plopilor sunt îngroziți și revoltați de tăierile  copacilor. Aceștia spun că nu lărgirea benzilor de circulație a dus la tăierea arborilor, așa cum susține Primăria Cluj-Napoca, ci simplu fapt că nu aveau loc cu utilajele de lucru.

„Partea dreaptă avea copăcei foarte frumoși și care făceau ceva umbră vara când doar pe acolo puteai merge, că pe stânga nu e deloc umbră și iată că azi au început să-i taie după 2 luni de când lucrează la stradă. Te doare și sufletul să vezi cum se pierde atât verdeață. Cine verifică ce face firma de construcții? Că doar nu lărgesc strada, doar că îi incomodează pe ei și utilajele lor”, spune Mara.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au fost contactați de Ziar de Cluj pentru a explica de ce s-a ajuns la tăierea arborilor. Aceștia au precizat că se va lărgi drumul, iar spațiile verzi vor fi refăcute.

“Tăierile de arbori au fost făcute în cadrul proiectului de modernizare a străzii Plopilor. Avizul de mediu prevede refacerea tuturor spațiilor verzi afectate de lucrări”, arată reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca în răspunsul trimis redacției noastre.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *