Din oras

Strada Moților e din nou în șantier, la scurt timp de la modernizarea completă. De vină este constructorul care nu a făcut lucrările cum trebuie

Scris de 401

Strada Moților, modernizată anul trecut , este din nou în șantier pe anumite porțiuni deoarece primele lucrări au fost făcute în bătaie de joc iar acum se încearcă „dregerea busuiocului”. Clujenii au adus la cunoștința primarului nereguli sesizate pe această arteră importantă, dar Emil Boc s-a contrazis singur când le-a răspuns.

Strada Moților este spartă și reasfaltată în mai puțin de doi ani de la recepția lucrărilor. Există numeroase probleme care arată că primele lucrări au fost făcute superficial. Gurile de canal sunt sub nivelul asfaltului, unele capace de canal trebuie înlocuite. Când plouă se formează o baltă imensă la intersecția dintre străzile Moților și Clinicilor, iar asfaltul turnat anul trecut e crăpat pe anumite porțiuni.

Clujenii l-au luat la rost pe Emil Boc, prezent joi la un post de radio local, cu privire la calitatea lucrărilor de pe strada Moților. Șeful orașului s-a încurcat în termenii „refacere” și „retușare”. Un clujean l-a întrebat pe Emil Boc de ce durează atât de mult asfaltarea pe strada Moților și a afirmat că lucrările anterioare au fost de calitate slabă. 

„Se poate efectua o lucrare de asfaltare pentru o porțiune mică în câteva ore de muncă, dar este o calitate slabă a lucrărilor efectuate anterior, din moment ce a fost finalizată lucrarea generală pe strada Moților și iată este nevoie de refacere”, a spus Florian Cișmaș.

Ca răspuns la acest reproș, Emil Boc a spun că firma care s-a ocupat de lucrări, SC Viarom Construct SA, este neserioasă, iar acum trebuie doar să mai retușeze unele lucruri. 

„Acolo nu este vorba decât de efectuarea lucrărilor în vederea recepției finale, adică constructorul trebuie să remedieze acele lucruri pe care Comisia de Recepție le-a constatat. Deci, nu e niciun leu în plus plătit din banii publici. Firma trebuie să facă unele retușuri în vederea recepției finale. S-a făcut recepția dar s-a trecut în recepție obligația de îndreptare a unor lucruri: înlocuirea unor capace de canal, atenție canalele respective sunt la cotă joasă. E o dovadă de neseriozitate. La orice lucrări înainte de a recepționa te uiți dacă standardele de calitate sunt la fel ca și în proiect. S-a găsit un echilibru cu firma de a se face aceste lucrări în timpul nopții, de a remedia acele porțiuni care sunt necesare”, a declarat edilul.

Emil Boc nu a scăpat ușor deoarece un alt cetățean l-a asaltat cu o plângere legată de aceleași lucrări făcute de mântuială pe strada Moților. De această dată, Boc a dat cu bâta în baltă, încurcându-se în doi termeni cu sensuri diferite. Primarul nu știe dacă lucrările actuale de pe strada Moților sunt de refacere sau de întreținere.

„Aș vrea să semnalez o problemă legată de lucrările efectuate pe strada Moților. La intersecția de pe Moților cu Clinicilor se formează tot timpul când plouă o baltă mare care pe urmă se scurge peste zona unde a fost cândva o benzinărie, acum e un viitor spațiu verde și se formează niște râulețe pe marginea șoselei. Blochează aproape o bandă întreagă de circulație. Și mașinile care trec pe acolo efectiv distrug toată fațada clădirilor. Vecinul meu a semnalat problema Primăriei, avem în plus niște denivelări în cadrul asfaltărilor lăsate de cei care au făcut acele lucrări. Am încercat să facem plângere, nu am avut niciun răspuns”, a reclamat un clujean în direct la Napoca FM.

După ce a spus inițial că lucrările sunt de retușare a unor nereguli, Boc a vorbit despre un plan de refacere. Primarul s-a contrazis singur la interval de câteva minute în răspunsurile pe care le-a dat.

„Prima întrebare era legată de lucrările mici de întreținere care se fac noaptea. Și am spus că acum s-a început partea finală a lucrărilor de recepție. Firma constructoare a fost notificată că anumite lucrări, anumite zone de pe strada Moților trebuie retușate pentru a fi în conformitate cu prevederile legale și cu proiectul.

Eu nu cunosc exact fiecare punct, nu sunt în Comisia de Recepție, știu doar că se derulează aceste activități. Am să verific dacă și acea zonă este prinsă în planul de refacere. Are de făcut firma unele retușuri în acea zonă, atât pe trotuar cât și pe carosabil”, a fost răspunsul memorabil al lui Emil Boc.

Până se va decide Emil Boc dacă sunt lucrări de întreținere sau refacere, clujenii vor mai îndura neplăcerile cauzate de șantierul de pe strada Moților.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 1 hour Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE