Din oras

Strada Maramuresului, zgaltaita de tiruri, in ciuda promisiunii ca vor fi interzise

Dupa ce s-au plans ani in sir de masinile de mare tonaj care tranziteaza zona, fara prea mare succes, localnicii de pe strada Maramuresului reclama o promisiune neindeplinita din partea municipalitatii: aceea ca se va interzice accesul acestora dupa finalizarea lucrarilor pe strada Oasului. Ca urmare, nu dispare praful, zgomotul si trepidatiile cauzate de tiruri.

Cu toate ca reabilitarea strazii Oasului a adus o schimbare in cartierul Iris, multe lucruri nu s-au schimbat. Statiile de tramvai sunt la fel de putin semnalizate si utilate, exista treceri de pietoni fara zebra sau semnalizare luminoasa si, mai presus de toate, masinile de mare tonaj inca circula nestingherite pe strazile principale, in mare viteza, cu depasiri si intoarceri periculoase. 

Cele mai multe camioane trec in goana pe strada Oasului, de-a lungul liniei de tramvai, insa o mare parte se indreapta si spre Maramuresului. Reclamatiile in acest fel au ajuns si pe domnuleprimar.ro

„Primaria Cluj a promis scoaterea traficului greu de pe strada Maramuresului, o data cu finalizarea strazii Oasului. Prin urmare, va rog montati indicatoare de interzicere la ambele capete ale strazii (capatul dinspre fosta fabrica Iris nu are)!

De asemenea, rugam Politia Rutiera sa mai viziteze aceasta strada, unde se circula frecvent cu 70-80 km/h, se taie linia continua, etc.”, a scris clujeanul Lucian Romeo. 

In zona in care se unesc strazile Oasului si Maramures exista, ce-i drept, un indicator care doar limiteaza viteza masinilor, inclusiv a celor de mare tonaj. 

Pe strada Maramuresului ajung multe camioane, multe betoniere si mai ales utilaje de constructii.

Din cauza vitezei, cand ajung in intersectie, soferii de masini mari care gonesc pe Oasului o iau pe Maramuresului din greseala, dupa care incearca intoarceri pe drumul cel bun, cu manevre periculoase. 

Oficialii Primariei Municipiului Cluj-Napoca promit ca vor lua masuri.

„In perioda lucrarilor la podul de pe strada Locomotivei traficul greu a fost deviat pe sensul Zalau-Bistrita-Baia Mare pe strada Maramuresului. O data cu finalizarea lucrarilor, s-a revenit la traseul anterior, adica pod Locomotivei – str. Fabricii de Chibrituri. Vom desfasura actiuni impreuna cu Politia Rutiera pentru depistarea celor care nu respecta restrictia de acces mare tonaj pe strada Maramuresului”, au precizat pentru Ziar de Cluj reprezentantii Biroului Mass-media din cadrul institutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *