In vizor

Strada Făget se surpă din cauza unei investiții private. Ce măsuri va lua Primăria

Scris de 169

Vechiul camping din Făget urmează să fie transformat într-un complex turistic și de agrement, doar că lucrările de excavare au determinat apariția alunecărilor de teren care au dus la surparea drumului. 

Locuitorii din zonă sunt speriați de posibilitatea ca aceste alunecări de teren să le afecteze terenurile sau locuințele, existând însă și pericolul să fie avariate rețelele de utilități. Aceștia au făcut o serie se sesizări, solicitând Primăriei să intervină și să ia măsuri pentru a fi remediată această situație.

Din cauza lucrărilor efectuate în fostul Camping Făget, de pe strada Făget, terenul și casa noastră sunt afectate de alunecări de teren. Ne este frică pentru intergritatea rețelelor electrice și de gaz care străbat proprietatea noastră. Vă rugăm să vă deplasați cât mai curând și să luați măsurile corespunzătoare.

Pe strada Făget în zona fostului camping Făget șoseaua+ trotuar prezintă deformări (alunecări de teren) care s-au accentuat în timp. Este pericol de surpare a drumului și afectare a rețelelor de utilități din zonă. Consider că ar trebui intervenit rapid.

 Pe strada Făgetului, în dreptul fostului camping Făget, a început să se surpe drumul. Probabil din cauza excavărilor care au avut loc pe amplasamentul fostului camping.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local din 2018 vechiul camping Făget se va transforma într-un complex turistic și de agrement. Centrul se va întinde pe o suprafață de peste 33.000 de mp, va avea o zonă VIP, piscină, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente și chiar și o capelă pentru ceremonii.

Investitorul este fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, prin dezvoltatorul Crisrock, care a cumpărat Campingul Făget de la Unita Turism Holding.

Ce soluții are Primăria?

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că au fost comandate deja expertize pentru strada Făget, iar cei vinovați vor fi obligați să refacă lucrările.

„Cunoaștem această situație, iar înghețul – dezghețul au potențat mai tare aceste alunecări de teren. Noi știm de această situație încă de anul trecut. Sunt comandate expertizele pentru această stradă și cei responsabili vor trebui să plătească și să refacă strada. Noi anul trecut am făcut recepția finală a străzii. Avem toate filmările cum arăta strada în luna septembrie și cum arată astăzi. Este în atenția și monitorizarea noastră”, a declarat Tarcea.

„Toate costurile vor fi suportate de privați. Ei sunt responsabili și vor suporta costurile”, a menționat și primarul Emil Boc.

Strada Făget a fost modernizată în 2016 de către Primăria Cluj-Napoca. Reabilitarea acestei strazi a constat in:

 • modernizarea sistemului rutier: carosabil, trotuare, pista de biciclete;
 • consolidarea zonelor cu alunecari de teren – executie ziduri de sprijin aproximativ 500 metri liniari;
 • executia retelei de canalizare pluviala si drenuri;
 • executia retelei de canalizare menajera (aproximativ 1600 metri liniari);
 • extinderea retelei de iluminat public si montarea a 105 stalpi noi;
 • executarea semnalizarii rutiere prin montarea de indicatoare si efectuarea de marcaje.

Lucrarile au fost realizate de S.C. Antrepriza Reparatii Lucrari ARL Cluj, iar valoarea contractului a fost de 10.512.182,56 lei. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Am auzit că e finalizat Podul Porțelanului. Însuși El, Primarul, a contribuit la lucrări
 • Acum 7 hours Politica
  USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței
 • Acum 9 hours In vizor
  Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie
 • Acum 1 day Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 1 day In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 1 day In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 1 day General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE