Din oras

Strada Clinicilor – Triunghiul Bermudelor din Cluj-Napoca. Poți să intri, dar nu știi când ieși

Șoferii clujeni au ajuns să facă haz de necaz de faptul că strada Clinicilor a devenit probabil cea mai aglomerată arteră din municipiu de când au demarat lucrările din Piața Lucian Blaga. Zilnic pe pagina de Facebook care le este dedicată se pun poze cu strada blocată, un avertisment pentru curajoșii care ar vrea să se încumete să intre cu mașina. Singurul ”avantaj” al acestor poze este că acum mulți încearcă să evite Clinicilor, iar rezultatul este că se blochează și Calea Moților. 

Mesajul ”Evitați Clinicilor” este regula de bază după care se ghidează șoferii clujeni în ultimele luni. Doar că pe axa est vest, există două alternative, Clinicilor și Moților, ambele sunt acum blocate. Dacă vrei să nu traversezi prin centrul Clujului trebuie să cauți rute ocolitoare. Șoferii ajung să stea în trafic o oră pentru a străbate o strada de 500 de metri. Cei mai mulți acuză autoritățile că nu semnalizează din timp aceste lucrări, astfel încât șoferii care nu au treabă în zonă să poată alege o rută alternativă. 

Acum, serios vorbind… Cât de greu îi sa pui un panou vizibil cu zonă afectată de lucrări. Cine are treabă la spitale să meargă pe acolo, cine nu, prin Zorilor, Grigorescu, și ramificațiile ulterioare!

Oameni buni, am facut in aprox o ora azi cei 500m pe strada Clinicilor, azi la pranz. E inadmisibil sa va bateti joc in halul asta de catateni. ce Dumnezeu e cu voi? TREBUIE sa deviati traficul sau sa atentionati soferii sa ia reute alternative. Sa va fie rusine! Incompetentilor!

38 de minute sa străbați 350 de metri de stradă! Ceva miliție pentru dirijarea traficului…? Alooo!!!

Strada este blocată aproape la orice oră. Singurele zile când strada reprezintă o alternativă sunt doar zilele de week-end. Acele momente sunt însă atât de rare încât șoferii au ajuns să marcheze cu poze fiecare astfel de eveniment deosebit de important. 

În condițiile în care circulația este interzisă după ora 23:00, șoferii clujeni sugerează pe bună dreptate ca aceste lucrări să se desfășoare naoapte. Doar că aici apar alți nemulțumiți, respectiv cei care locuiesc în apropiere și sunt deranjați de zgomotul făcut de utilaje. 

”Cei care locuiesc in zona au facut reclamatii ca se lucreaza noaptea. Deci pentru somnul lor bun evitati Clinicilor”, potrivit unui clujean.

Mult mai grav este însă că lucrările sunt în întârziere și sunt șanse mici ca ele să fie finalizate până în 1 decembrie, potrivit termenului din contract. Primarul Boc este însă relaxat, îi anunță pe clujeni că firma va fi amendată, ca și cum asta ar putea să îi consoleze atunci când așteaptă o oră în traficul de pe Clinicilor sau de pe Moților. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *