Anchete

STENOGRAME: Cum il facea "mami" Mariana Ratiu "psihopat" pe Ciceo, seful Aeroportului, in discutiile cu "iubirea" Celestin

Scris de 2,867

Ziar de Cluj a intrat in posesia unei stenograme foarte interesante a unei discutii intre Mariana Ratiu, director executiv in Consiliul Judetean Cluj, si sotul ei, Celestin, din care aflam cu stupoare ca doamna Ratiu ii impartasea sotului detalii confidentiale din institutia unde indeplineste o functie-cheie. 

Sotul doamnei a mai aparut cu numele in presa in momentul in care colegii de la Monitorul de Cluj au descoperit ca Mariana Ratiu a “uitat” sa isi treaca in declaratia de interese participatia sotului Celestin la firma SC Solutii Inovatoare SRL, unde era inmatriculata o frumoasa decapotabila Audi A3 pe care doamna Ratiu obisnuia sa o conduca in drum spre job. De la sesizarea colegilor din 2013 si pana azi, firma a fost lasata de izbeliste, asa cum ne arata cifrele de la Registrul Comertului. Pe 2013, sotul Celestin nu a mai prestat nicio activitate. Totusi, este admirabil felul in care sotul Celestin a reusit sa economiseasca niste banuti pentru a-i dona sotiei un apartament de 120 mp.

Potrivit declaratiei de avere, Mariana Ratiu, directorul executiv la Directia de Dezvoltare si Investitii din CJ Cluj a primit in acest an prin donatie un apartament de 120 de metri patrati in Cluj-Napoca de la Celestin Ratiu, sotul ei. Tot in acest an, Mariana Ratiu a vandut un imobil pentru suma de 64.000 de euro catre Luminita Alb.

Un lucru interesant care reiese din stenograme este parerea foarte proasta pe care Ratiu o are despre David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca, un om cu care ea are relatii institutionale constante despre care crede ca “nu e normal la cap”, ca “e nebun” sau ca traiste intr-o “lume imaginara psihopata”.

Dar si mai interesanta este o afirmatie ciudata pe care Mariana Ratiu o face in discutia cu sotul ei, spunand ca “Ciceo va primi amenintari cu moartea, daca continuam noi, stii?”.

Suntem curiosi cum il va mai privi Mariana Ratiu pe Ciceo in ochi, acum ca directorul Aeroportului Cluj-Napoca, o somitate de renume international in profesia lui, va afla ca una dintre cele mai puternice persoane din CJ il considera “psihopat”.

Ne intrebam, de asemenea, cat de normal este ca sotul Celestin sa fie pus la curent cu detalii esentiale si confidentiale despre activitatea Consiliului Judetean si a regiilor subordonate?

Si, nu in ultimul rand, ne intrebam daca amenintatul cu moartea e o practica curenta in familia Ratiu sau e doar o vorba spusa la nervi.

Stimati cititori, sa cante stenograma!

 

 

In ziua de 19.05.2014, la ora 11;25;54, Ratiu Maria este contactata de Ratiu Celestin Ioan

 

RATIU CELESTIN IOAN: Erai nervoasa, mami? De ce erai nervoasa?

RATIU MARIA: Da, c-o trimis CICEO de la Consiliul de Administratie, stii, raport unde spune cum conducerea Consiliului Judetean i-o spus sa faca apronul (n.r. – platforma de parcare a aeronavelor) fara autorizatie.

RATIU CELESTIN IOAN: Da-l in … mea de prost.

RATIU MARIA: Dar nu-i… deci io am zis ca…

RATIU CELESTIN IOAN: Conducerea Consiliului Judtean – adica cine?

RATIU MARIA: Adica presedintele si – cum i-o spus, si conducerea, sa nu atace autorizatia – ala, procesul verbal.

RATIU CELESTIN IOAN: Cine e la condu… cine e presedintele?…

RATIU MARIA: Conducerea nu stiu cine e, putem inclusiv noi… din conducere.

RATIU CELESTIN IOAN: In orice caz nu tu. Nu voi.

RATIU MARIA: Pai, noi, nu, dar cand zici conducerea – de ce nu spune presedintele si vicepresedinte… Lui ii place sa spuna HOREA… si vicepresedintele… sau hahaha

RATIU CELESTIN IOAN: Spuneti-i: Va rugam frumos, domnule, pentru ca sa nu ne dam in judecata… sa nominalizati exact persoanele si data in care v-a spus.

RATIU MARIA: Nu, dar acuma cu procesul asta verbal si-a dat foc la valiza, adica eu cel putin…

RATIU CELESTIN IOAN: “Da’ esti nebun?! Cum adica spui ca conducerea ti-a spus?!” Imediat hartie oficiala…

RATIU MARIA: Pai, dar asta (n.r. – Ciceo, directorul Aeroportului) nu e normal la cap.

RATIU CELESTIN IOAN: Pai, trimiteti-i o hartie oficiala “cand v-a spus, cine v-a spus” si cu asta… si sa stii unde sunt hartiile. “V-a spus? Sa vedem si hartiile prin care vi s-a spus lucrul asta”.

RATIU MARIA: Nu, e nebun. In schimb aia, unde i-am cerut – stii, i-am zis sa dea acordul de incepere, zice: “conducerea mi-a spus sa cerem acordul de incepere, dar nu-i nevoie, ca noi avem obligatia” – acolo unde nu are argumente, dar nu spune de restul, stii.

RATIU CELESTIN IOAN: Dar nu exista ca n-a spus, Consiliul de Administratie n-a spus. Nu exista aici, ca si in orice alt domeniu de activitate, nu se zice ca s-a spus.

RATIU MARIA: Nu, draga, CICEO care traieste intr-o lume imaginara psihopata…

RATIU CELESTIN IOAN: Nu, nu, nu. Unde s-a scris, unde s-a dat ordin, nu ca n-a spus…

RATIU MARIA: Nu stiu, draga, dar aici e problema ca nimeni nu ia atitudine si atuncea… Va primi amenintari cu moartea probabil, daca continuam noi, stii? Ca-i la moda.

RATIU CELESTIN IOAN: E, dar trimite-i cu conducerea la conducere, care i-a spus, daca i-a spus. Sa vada ce i-a spus. Pai, nu?

RATIU MARIA: Da, da. Bine, tati.

RATIU CELESTIN IOAN: Bine.

RATIU MARIA: Hai, ca ne-auzim iubire, pusi.

RATIU CELESTIN IOAN: Pa.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 20 hours In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 20 hours In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 21 hours General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 2 days In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 2 days Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

TOP CITITE